Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het grootste landgoed van Nederland in nieuwe Typisch-reeks

Vanaf 20 april elke maandag t/m donderdag, 19.20 uur bij de EO op NPO 2

15 april 2020 in het dossier Pers

Aan de rand van kroondomein Het Loo ligt Apeldoorn. Sinds de Gouden Eeuw verblijven er leden van het Oranjehuis op Paleis het Loo. De statige Loolaan, de Naald, de paleisstallen, alles ademt koninklijke grandeur. Door alle pracht en praal zou je bijna vergeten dat in koninklijk Apeldoorn ook ‘gewone’ mensen wonen. Drie weken volgt ‘Typisch Apeldoorn’ het wel en wee van een aantal bijzondere inwoners met kleurrijke verhalen.

In Apeldoorn woont de excentrieke sigarenhandelaar Hans. Hij neemt de kijker mee in de wondere wereld van high society en vertelt hoe het ‘heurt’. De tweelingzussen Jolanda en Linda zijn echte liefhebbers van het koningshuis. De twee staan dan ook bekend als The Royalty Twins en laten bijzondere koninklijke plekken in Apeldoorn zien. 

En dan hebben we Bert. Ooit was hij inkoper van toiletpapier, maar nu is hij een van de bekendste kunstenaars van Apeldoorn. Hij schildert gekke flessen en wil daar internationaal mee doorbreken.

Radio Kootwijk
In de bossen van Radio Kootwijk woont zendamateur Jan Willem met zijn vrouw Leona. Jan Willem spreekt via zijn zendinstallatie de meest bijzondere mensen van over de hele wereld waaronder, geloof het of niet, koning Hoessein van Jordanië.

Typisch Apeldoorn: vanaf 20 april, drie weken van maandag t/m donderdag om 19.20 uur, NPO 2.

De omroepen EO en BNNVARA geven afwisselend invulling aan de Typisch-serie.

Typisch Apeldoorn | Trailer

Download foto's

Foto's Typisch Apeldoorn

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO. Lees hier de volledige voorwaarden.