Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Actie EO BEAM voor mensen in de prostitutie levert ruim 35.000 euro op

234 mensen geholpen in eerste levensbehoeften

26 april 2020 in het dossier Pers

De actie van EO-jongerenmerk BEAM voor mensen in de prostitutie heeft 35.142 euro opgeleverd! In de BEAM-kerkdienst, die wekelijks op NPO 2 en Youtube te zien is, werd zondagmorgen een cheque overhandigd aan het Leger des Heils. Waar het streefbedrag 15.000 euro was, is dit dus vele duizenden euro’s meer geworden. "De opbrengst van Code Rood overtreft al onze verwachtingen. Dit is wat jongeren in Nederland samen voor elkaar krijgen. Dat zorgt ervoor dat we als EO BEAM supertrots zijn op onze community.”, aldus Maarten Vermeulen, hoofdredacteur van EO BEAM. 234 mensen kunnen met het opgehaalde bedrag geholpen worden. Voor mensen in de prostitutie is het ‘code rood’ nu ze door de coronacrisis geen inkomsten hebben.

Bij honderden mensen die werken in de prostitutie is er sprake van acute nood. Deze mensen kunnen door de coronacrisis niet meer werken en komen veelal niet in aanmerking voor een uitkering. Naast het verlies van inkomsten hebben ze vaak geen dak meer boven hun hoofd. Geïnspireerd door de woorden van Jezus in Mattheüs 25 wil EO BEAM hen helpen; samen met de BEAM-community van duizenden christelijke jongeren. De actie maakt onderdeel uit van de EO Metterdaad-campagne ‘Corona raakt ons allemaal’. “Het helpt mensen in de prostitutie enorm als ze financiële steun krijgen om in hun eerste levensbehoeften te voorzien”, aldus hoofdredacteur Maarten Vermeulen. “Denk hierbij aan onderdak, eten, een telefoonkaart of een treinkaartje.” 

Reactie Leger des Heils 
Het Leger des Heils is geraakt door het succes van de actie: "We zijn ontzettend blij met dit bedrag om acute noodhulp aan vrouwen en mannen te kunnen  geven. Een tas met boodschappen of een veilige plek om te slapen zijn zo belangrijk. Het raakt ons dat zoveel jongeren in actie zijn gekomen voor deze mensen, dat ze worden gezien,” aldus Ineke van Buren van het Leger des Heils.

‘Corona raakt ons allemaal’ 
BEAM Code Rood is onderdeel van een grote noodhulpcampagne van EO Metterdaad. Onder de naam ‘Corona raakt ons allemaal’ steunen zij projecten in binnen- en buitenland gericht op de gevolgen van het coronavirus. EO Metterdaad is onder de indruk van de vrijgevigheid van de jongeren. Peter Beker, hoofd van de stichting: “We zijn dankbaar dat wij deze vaak vergeten groep vrouwen en mannen kunnen steunen, want corona raakt ons allemaal.”

Doneren?
Ondanks dat de actie is afgelopen kan er nog wel gedoneerd worden. Ga voor meer informatie of doneren naar beam.eo.nl/coderood