Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Albert Verlinde beleeft zijn ‘laatste 24 uur’ bij de EO

Vrijdag 31 januari om 21:30 uur op NPO 1

9 januari 2020 in het dossier Pers

“Ik heb slecht nieuws, je laatste 24 uur zijn ingegaan.” Met deze boodschap klopt presentator Bert van Leeuwen thuis aan bij Albert Verlinde. Wat wil hij nog doen? Welke geliefden wil hij nog spreken? In het EO-programma ‘De Laatste 24 Uur’ maken we de ‘laatste uren’ van Albert Verlinde van dichtbij mee. 

Albert heeft geen idee wat hem te wachten staat. Hij heeft alleen een dag vrijgemaakt in zijn agenda. “Kom maar op, ik laat mij verrassen!”. Als Bert van Leeuwen binnenkomt heeft hij goed en slecht nieuws voor Albert. “Het slechte nieuws is dat de ‘laatste 24 uur’ van je leven zijn aangebroken. “O, oké gezellig,” lacht Albert. “Het goede nieuws is dat we er hele mooie uren van gaan maken”, vertelt Bert. 

"Sentimental journey”  

Op Berts vraag wat hij nog zou willen doen in zijn laatste uren antwoordt Albert: “Mensen ontmoeten die mij dierbaar zijn. Mijn zusjes en hun partners, Onno, en een paar dierbaren uit het vak en vrienden. Je denkt meteen aan mensen. Een soort sentimental journey zou ik wel leuk vinden.”

Verrassende ‘laatste uren’ 

Mooie, blijde en ontroerende verrassingen volgen elkaar op. Albert is enthousiast als Bert hem in zijn ‘laatste uren’ meeneemt naar een pretpark. “Je wordt hier toch weer een beetje kind? Dat is toch mooi in je laatste 24 uur?“. Maar ook raakt Albert ontroerd als zijn neefjes hem vertellen wat hij betekent voor ze. “Je ziet elkaar altijd, maar hoe vaak zeg je nu tegen elkaar dat je elkaar lief of aardig vindt? En dat heb ik nu, dus dat raakt je wel. Dat is heel mooi.”  

Waardevolle gesprekken 

Albert schuift in zijn ‘laatste uur’ aan tafel met een deel van zijn allerbeste vrienden. “Trouw is een woord dat als een rode draad door mijn leven loopt. En daar horen deze mensen bij”, vertelt Albert geëmotioneerd.  

Over 'De Laatste 24 Uur’ 

Het EO-programma ‘De Laatste 24 Uur’ neemt de kijker mee op een bijzonder avontuur.  In vier verschillende afleveringen beleven we de ‘laatste 24 uur’ van de BN’ers: Albert Verlinde, Willeke Alberti, Roos Schlikker en Jörgen Raymann.  
 
“Het  laat je stilstaan  en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is. Voor wie  je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent,” vertelt EO-presentator Bert van Leeuwen. Het programma zet zowel de BN’ers als de kijker aan het denken. Wat maakt je leven waardevol en spreek je dat ook uit naar je geliefden?  
 
‘De Laatste 24 Uur’ is vanaf vrijdag 31 januari te zien om 21:30 uur op NPO 1. Geproduceerd door Fabiola in coproductie met de EO.

Download de foto's

Download foto's 'De Laatste 24 Uur' 

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees de volledige voorwaarden.