Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Langs de oevers van het Zwarte Water in nieuwe Typisch-reeks

Typisch: Zwarte Water, vanaf 10 februari, 19.20 uur op NPO 2

5 februari 2020 in het dossier Pers

Vanaf 10 februari strijkt de nieuwe Typisch-reeks neer op langs oevers van het Zwarte Water. Van Zwartsluis tot Zwolle: in het stroomgebied van deze Overijsselse rivier volgen we drie weken lang het dagelijks leven van een aantal bijzondere inwoners.

In de 12-delige serie Typisch: Zwarte Water volgt de kijker het dagelijkse leven van bewoners uit onder andere Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt en een klein deel van Zwolle. In de eerste aflevering onderneemt de 88-jarige boer Harm zijn wekelijkse brommobiel-expeditie om zijn favoriete schotel af te halen bij de plaatselijke Chinees. Verzamelaar Freek raakt in de ban van het mysterie van een hoogst zeldzaam blikje Buisman-koffiesiroop.

Belangrijke missie
In de eerste week onthult Theo de culinaire geheimen van de oudhollandse pannenkoek aan vriend en vluchteling Abra. En nu de koeien van boer Harm de deur uit zijn, heeft hij eindelijk tijd voor andere zaken. Zelfs een griep weerhoudt hem niet van een belangrijke nieuwe missie. Aart en Iet zoeken een opvolger voor hun bijzondere levenswerk onder Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs. Zanger Roelof Jan smeedt plannen op beroemd te worden buiten de oevers van het Zwarte Water. En Tiny en Henk hebben kopzorgen over de komst van de burgemeester in verband met hun diamanten huwelijk.

‘Typisch: Zwarte Water’ is drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.20 uur op NPO 2.

Trailer

Typisch het Zwarte Water | ma tm do | 19.20 uur | NPO 2

Download foto's

Foto's 'Typisch: Zwarte Water'

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.