Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Feestelijke en extra lange ‘Nederland Zingt’ op Eerste Kerstdag

Nederland Zingt kerstproms, Eerste Kerstdag, 19.25 uur, NPO 2

24 december 2019 in het dossier Pers

Op Eerste Kerstdag trakteert de Evangelische Omroep liefhebbers van zowel klassieke als eigentijdse christelijke kerstliederen op een extra lange uitzending van ‘Nederland Zingt’. Tijdens de feestelijke kerstproms is de Laurenskerk in Rotterdam gehuld in kerstsferen. Het Ars Musica Kamerkoor en Orkest (onder leiding van Patrick van der Linden), vocalgroup Voice en de Urker Mans Formatie (onder leiding van Martin Mans) brengen een gevarieerd repertoire ten gehore. Het programma wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.

De programmamakers brengen tijdens de kerstproms diverse stijlen bijeen. “Het wordt een kerstuitzending met koren die op hoog niveau prachtige kerstliederen laten horen”, vertelt presentatrice Mirjam Bouwman. “En daarnaast natuurlijk veel samenzang, zodat de mensen thuis lekker kunnen meezingen!”

Verbinden
“Wat mij heel erg is bijgebleven, is de verbondenheid”, zegt presentator Henk van Steeg. “Het inlevende van Ars Musica, daarnaast de rauwe Urker mannen, de energie van vocalgroup Voice en de samenzang met het publiek in Rotterdam. We zingen bekende en minder bekende liederen en zijn bij elkaar met jong en oud. En dat allemaal op de avond van Eerste Kerstdag.”

Het geluid van kerst
Met de sfeervolle uitzending wil ‘Nederland Zingt’samen met haar kijkers stilstaan bij de betekenis van kerst. Door alle liederen heen klinkt de hoopvolle boodschap; het goede nieuws van de geboorte van Jezus Christus. Van ‘Komt laten wij aanbidden’ en ‘Eer zij God in onze dagen’ tot ‘Cantique de Noël (O Holy Night)’ en ‘Hark the herald angels sing’.

‘Wees niet bang’
Jurjen ten Brinke vertelt tijdens de uitzending uit het Bijbelse kerstverhaal. Hij wijst onder andere op de bemoedigende woorden van de engel, die na de geboorte van Jezus aan een groep herders verschijnt. De engel zegt: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen’. “Het is kerst; Jezus is geboren”, vertelt Ten Brinke. “God kon niet dichterbij komen dan dat Hij deed in de persoon van Jezus. Immanuël: God met ons.”

De extra lange uitzending (50 minuten) van ‘Nederland Zingt’ is op Eerste Kerstdag om 19.25 uur te zien op NPO 2.

Bekijk promo

Bekijk foto's

Download foto's

Download foto's Nederland Zingt Kerstproms

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden