Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

3Lab: Torso

zondag 10 november NPO 3

1 november 2019

Zondag 10 november bij de EO in 3Lab op NPO 3: de Teledoc Campus  Torso  van Olivier S. Garcia. Een sportman met een ruig verleden maakt een nieuwe start en wil dat zijn zoons bij zijn grote bodybuildingwedstrijd zijn.

“Ik was vroeger best een hufter.” Het gehavende lichaam vol littekens en tatoeages is een restant van Axels ruige verleden. Nu wil hij opnieuw beginnen en meedoen met een grote bodybuildingcompetitie. Voor Axel is het van groot belang dat zijn jongvolwassen zoons Montell en Caine hierbij aanwezig zijn. Vroeger was hij er nauwelijks voor zijn twee zoons. Nu wil hij een rolmodel zijn en bewijzen dat kracht en discipline zelfs de diepste wonden kunnen helen. Maar lukt het hem zo de complexe vader-zoonrelatie te herstellen? Via bespiegelingen legt Axel zijn tekortkomingen als vader en mens bloot en roept de korte documentaire van regisseur Olivier S. Garcia en producent Tangerine Tree de vraag op of niet ieder mens een tweede kans verdient. 

Teledoc Campus  is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen.