Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Spanning en sensatie in de ongerepte natuur van de Serengeti

Vanaf vrijdag 22 november om 20.30 uur bij de EO op NPO 1

31 oktober 2019 in het dossier Pers

Diep in het hart van Afrika bevindt zich de ongerepte natuur van de Serengeti. De gelijknamige BBC-serie volgt een groep savannedieren in het hart van dit fabelachtige landschap. Het gedramatiseerde verhaal is gebaseerd op het echte leven van Afrika’s meest fascinerende dieren. De zes afleveringen, die door de EO worden uitgezonden, tonen liefde en verlies, jaloezie en rivaliteit, tragedies en triomfen. De levens verstrengelen zich en krijgen een dramatisch verloop. De serie is ingesproken door Peter Drost.

De eerste aflevering begint met een tijd van overvloed in de Serengeti. Er is meer dan genoeg voedsel. Maar door een reeks aan onverwachte gebeurtenissen keren families zich tegen elkaar en komen relaties onder druk te staan. De emoties lopen hoog op als de wereld van de hoofdrolspelers op zijn kop wordt gezet: de vurige mannetjesbaviaan Bakari wordt stikjaloers als zijn geliefde vrouwtje wordt ingepikt door de nieuwe, agressievere leider van de groep. In de tweede aflevering slaat de droogte toe en verhevigt de concurrentiestrijd tussen de families. De sterke vrouwtjes maken korte metten met eigenzinnige mannetjes en knokken voor het voortbestaan van hun verwanten. Ook volgen de camera’s de jachtluipaarden met hun kleine jongen en een enorme groep olifanten.

Grote migratie
In aflevering drie kijken alle families verlangend naar de jaarlijkse grote migratie. De hitte neemt toe en de roofdieren worden hongerig omdat het voedsel schaarser wordt. Maar het leven gaat door. In de vierde aflevering zorgt de grote migratie voor nieuwe kansen en voedsel. Maar er ontstaan ook conflicten, omdat alle families in de Serengeti op de proef worden gesteld. Zo zal zebramoeder Shani gedwongen de rivier moeten oversteken, maar de krokodil ligt op de loer en de stromingen zijn verraderlijk. Zal haar veulen dit overleven?

Groen paradijs
Door de aanhoudende droogte verandert de waterplaats in een levensgevaarlijke val voor de kuddes. In aflevering vijf is te zien hoe dit juist een uitkomst is voor de leeuwen. Als door hevig onweer een verwoestende brand uitbreekt, worden de wilde honden van hun jongen gescheiden en hebben ze de grootste moeite om hen te redden. In de laatste aflevering komt voor alle dieren in de Serengeti een uitzonderlijk jaar ten einde. Stortregens brengen hoop en als het water de verschroeide aarde blust, verandert het landschap in een groen paradijs.

‘Serengeti’ is vanaf vrijdag 22 november bij de EO te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Foto's

Download foto's

Klik hier om de foto's te downloaden.

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright; bronvermelding EO verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.