Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

2Doc: The Good Terrorist

Woensdag 6 november 2019 om 22.55 uur, NPO 2

25 oktober 2019

In ‘The Good Terrorist’ onderzoekt documentairemaker Robert Oey (De Missie, De Leugen) de wereld van het moslimterrorisme en de houding van het Westen tegenover homegrown terrorism.

Jason W., een vooraanstaand lid uit de Nederlandse terreurcel, spreekt zich uit over zijn tijd bij de Hofstadgroep. Aangevuld door wetenschappers, mensen uit het werkveld van de veiligheidsdiensten en familieleden, wordt de retoriek rondom terrorisme tegen het licht gehouden. Met uiteindelijk de hoofdvraag: Kan iemand echt deradicaliseren?

Credits: Scenario en regie: Robert Oey; camera: Rogier den Boer, Reinier van Brummelen en Robert Oey; geluid: Tim van Peppen, Mike van der Sluijs en Maaik Krijgsman; montage: Chris van Oers; muziek: Lex van Delden en Reyn Ouwehand; geluidsontwerp: Giel van Geloven; producent: Frank van den Engel; eindredactie EOdocs: Margje de Koning.

THE GOOD TERRORIST (80’/2019) is een productie van Zeppers Film & TV in coproductie met EOdocs. De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en het CoBO Fonds.