Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

2Doc: Thank you for the Rain - dit is een herhaling van 3 oktober 2018

Donderdag 24 oktober 2019 23.55 uur, NPO 2

7 oktober 2019

Vijf jaar lang heeft Kisilu, een Keniaanse boer, op eigen wijze het leven van zijn familie, zijn land en zijn dorp gefilmd. We zien hoe de klimaatverandering zijn leven en omgeving verandert en hoe hij transformeert van een vader naar een gemeenschapsleider tot een activist op het wereldtoneel.

Kisilu Musya ontvangt van filmmaker Julia Dahr, een camera, en ontpopt zich tot een autodidact filmmaker. Hij filmt het leven van alle dag en laat zien hoeveel invloed de steeds extremere weersomstandigheden hebben. Na de enorme droogte valt er eindelijk regen. Een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen. 

Kisilu zit niet bij de pakken neer: hij start een lokale boerenbeweging om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn verhaal te doen. Zijn gevecht voor een betere toekomst en de klimaatverandering gaan samen met bureaucratie, politieke belangen en arrogantie en stellen zijn optimisme en geloof in de toekomst tot het uiterste op de proef.

Regie: Julia Dahr; camera: Julie Lunde Lillesæeter & Kisilu Musya; geluidsontwerp: Svenn Jacobsen; muziek: Chris White; productie: Hugo Hartford; een productie van Banyak Films & Differ Media in coproductie met oa. ZDF, ARTE.