Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het meest Vlaamse stukje Nederland in nieuwe Typisch-reeks

Typisch Land van Hulst, vanaf maandag 21 oktober, 19.15 uur op NPO 2

9 oktober 2019 in het dossier Pers

Voor de nieuwe Typisch-reeks reist de EO naar de rand van Nederland: Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Voordat je het doorhebt passeer hier je de Belgische grens, maar de bewoners van Hulst voelen zich zeker geen Belg. Maar ook niet Nederlands en eigenlijk ook niet echt Zeeuws. Ze voelen zich vooral anders en zijn daar trots op. Dat maakt ze uniek.

In de eerste aflevering beweegt kroegbaas Peter hemel en aarde om Fermin, zijn buitenlandse hulp in het café, aan verblijfspapieren te helpen. Ismael gooit zijn bloemenzaak in de uitverkoop om zijn droom waar te maken: dé positiviteitsgoeroe van Zeeuws-Vlaanderen worden. En Schillemans, de kleinste kruidenier van het Land van Hulst, blijft strijdbaar in de Zeeuwse supermarktoorlog.

Nieuwe buren
In de volgende aflevering zoekt meneer Van der Walle zoekt zich een ongeluk naar een bijzondere Zeeuwse ansichtkaart. Kroegbaas Peter onthult de culinaire geheimen van Zeeland aan zijn buitenlandse keukenhulp. En Marcella en Piet zijn de ban van de verkoop van het huis naast hen. Ze zullen toch niet opnieuw Belgen als buren krijgen…? 

Typisch-reeks
Na de succesvolle anderhalf jaar Typisch geven EO en BNNVARA ook dit najaar weer afwisselend invulling aan deze docuserie.

Vanaf 21 oktober, 3 weken van maandag t/m donderdag om 19.15 uur, NPO 2.

Trailer Typisch Land van Hulst

Download foto's

Foto's Typisch Land van Hulst

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright en bronvermelding EO verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.