Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO start samen met NPO Radio 1 wekelijks programma via Instagram TV

16 september 2019 in het dossier Pers

Vanaf 16 september start de EO in samenwerking met NPO Radio 1 met het Instagram TV-programma ‘Wat jij?’. Dagelijks worden kijkers getriggerd om te reageren op stellingen via de Instagram Stories van NPO Radio 1. Deze stellingen gaan over het actuele thema van die week. Op vrijdagmiddag gaan twee influencers hierover in discussie. Lynda Hessel, presentator van ‘Dit is de Zaterdag’ en ‘Dit is de Zondag’ op NPO Radio 1, is host van het programma.

Jan Pieter Kos, eindredacteur EO op NPO Radio 1: “Jongeren halen hun dagelijkse portie nieuws steeds vaker op de socials. Ook op die plek willen wij iets toevoegen aan thema’s die spelen onder jongeren, zoals relaties of body positivity. Hierbij laten we, net als in onze NPO Radio 1-programma’s, beide kanten van de medaille zien.”

'Wat jij?' is het eerste NPO Radio 1-programma dat enkel op Instagram te zien is. Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1: "Als nieuwsmerk vinden wij het belangrijk om jongeren te bereiken. Dat doen we met onze zender, in grote mate met onze onderscheidende podcasts en met dit programma willen we nog meer in de 'timeline' van de jongeren zitten.”

Eerste weekthema
‘Wat jij?’ start met het weekthema over in hoeverre we kinderen wel of niet moeten posten op social media kanalen. Welke voor- en nadelen zijn er? Aanstaande vrijdag gaat social media-expert van het AD, Jaap van Zessen, in het Instagram TV-programma hierover in discussie met schrijver en influencer Janne Schuijn.

Foto

Download hier de foto van 'Wat jij?'.

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright en bronvermelding EO verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.