Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zes mannen in gevecht met de midlife in ‘Mannen in het wild’

Nieuw programma met Bert van Leeuwen vanaf 5 september op NPO 1 om 21.25 uur

20 augustus 2019

In het nieuwe NPO 1-programma: ‘Mannen in het wild’ neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en zitten midden in hun midlife.

©EO/Henrik Hansson

Maar liefst één op de vijf mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema’s waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema’s gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop.

Zingeving
Voor de één is een stap in de goede richting al genoeg, voor anderen moet het roer gewoonweg radicaal om. In alle afleveringen gaat het ook over zingeving, want als het ergens om gaat in de midlife lijkt het wel het antwoord op de vraag: heeft het leven, dat ik nu leef, zin?

Nut
Bert van Leeuwen: “Voor ons vertrek vroeg ik me af of tien dagen genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Ik snap nu dat dat echt nut heeft. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt, kortom: je komt anders terug.”

Deelnemers
De zes mannen die met Bert meegaan naar Italië zijn: Olaf (51), Wil (56), Ferdinand (47), Jacob (53), Jan Arie (50) en Gertjan (47).

Productie 

'Mannen in het wild' is een format ontwikkeld door de EO en wordt geproduceerd door Zodiak Nederland.

Download foto's en moodtape

Download de foto's van 'Mannen in het wild'.

Bij gebruik graag ©EO/Henrik Hansson vermelden. Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.

Om alvast een moodtape te zien van het programma mail dan je verzoek en reden van verzoek naar [email protected] of [email protected]