Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Plezierjachten, villa’s en oude arbeidershuisjes: nazomeren in Vinkeveen

Vanaf maandag 9 september, 19.15 uur op NPO 2

28 augustus 2019 in het dossier Pers

In september strijkt Typisch neer in het zomerse Vinkeveen, een oud turfdorp onder de rook van Amsterdam. Beroemd door de Vinkeveense Plassen en natuurlijk door Andre Hazes. We zien plezierjachten en vakantie-eilandjes, kapitale villa’s aan de waterkant en eenvoudige arbeidershuisjes van voormalig Turfstekers. Achter de Vinkeveense voordeuren bruist het van de energie en plannenmakerij.

In de eerste aflevering ontmoeten we moeder en dochter Greet en Greet, die in de zomer aan de bak moeten. Het gaat niet zo goed met hun brocante zaak, dus het wordt er op of er onder. Oude rocker Arthur raakt z’n baan kwijt als rijinstructeur en gaat hard aan de slag met zijn comeback in de muziek. Jan de brugwachter kijkt alles aan vanuit z’n Heulbrug. 

Gansje Joris
Nieuw leven tekent deze periode in Vinkeveen. Met veel liefde en zorg ontfermen Gerrit en Ria zich over gansje Joris, totdat hij groot en sterk genoeg is om weer terug te kunnen naar de natuur. Jan en Adrie laten hun oude rode camper De Stoffel Express weer tot leven komen. En gaan er mee op pad. En dan is er nog Jurre. Hij heeft het syndroom van Down en heeft begeleiding. Daar is niks aan te doen, maar Jurre wil leren om de dingen meer zelfstandig te kunnen doen.

Typisch-reeks
Na de succesvolle anderhalf jaar Typisch, geven EO en BNNVARA ook dit najaar weer afwisselend invulling aan deze docu-serie.

Vanaf 9 september, 3 weken van maandag t/m vrijdag om 19.15 uur, NPO 2.

-----------------

Noot voor de redactie
Kijklinks zijn op aanvraag beschikbaar.