Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Fit het najaar in met de EO

Najaarsprogrammering 2019

28 augustus 2019

De EO voedt jou het komende seizoen met gezonde content. Kijk de welbekende programma's met spraakmakende nieuwe gasten om alvast warm te lopen. Ga vervolgens echt aan de slag door het volgen van krachtige nieuwe verhalen. Volg in oktober bijvoorbeeld de nieuwe dramaserie ‘Het A-Woord’, in november ‘Tygo in de psychiatrie’ en sluit het jaar af met ‘Geboeid - terug naar de slavernij’. Onderstaand de vijf EO-toppers van dit najaar. Ga naar eo.nl/najaar voor de hele najaarsprogrammering.

September

©EO/Henrik Hansson

Mannen in het wild
Vanaf 5 september, 21.25 uur op NPO 1
Bert van Leeuwen neemt zes mannen mee op een uitdagende reis naar de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze lijken in hun midlife gekomen. Voor de één is een stap in de goede richting al genoeg, voor anderen moet het roer gewoonweg radicaal om.
Persbericht | Contactpersoon


 

Oktober

©EO

Het A-Woord
Vanaf 23 oktober, 21.25 uur op NPO 1
Deze dramaserie vertelt het verhaal van een gezin waarbinnen het jongste kind autisme heeft. Moeder Mariël (gespeeld door Lies Visschedijk), vader Teun (gespeeld door Guy Clemens) en de rest van de familie proberen om te gaan met het feit dat Sam anders is dan anderen. Ze doen er alles aan om het beruchte A-woord te vermijden.
Programmapagina | Contactpersoon


 

©EO

Proef Eenzaamheid
Vanaf 23 oktober, 22.25 uur op NPO 1
In dit experiment stapt iemand met een rijk sociaal leven in het leven van een leeftijdsgenoot die zich eenzaam voelt. De hoofdpersoon wordt zeven dagen afgezonderd om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Bert van Leeuwen spreekt beiden om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken. Aan het eind ontmoet de deelnemer de persoon wiens leven hij/zij een week heeft geleefd.
Programmapagina | Contactpersoon


 

November

©Peter Smulders

Tygo in de psychiatrie
Vanaf 28 november, 21.00 uur op NPO 3
In hoeverre zijn labels van een psychische stoornis op drijfzand gebaseerd? Tygo Gernandt gaat op onderzoek uit: hij loopt mee met mensen die een label opgeplakt kregen en spreekt met experts.
Programmapagina | Contactpersoon


 

December

©EO/Willen-Jan de Bruin

Geboeid – terug naar de plantage
Vanaf 4 december, 20.25 uur op NPO 2
Dwight van van de Vijver gaat op zoek naar het verleden van zijn voorouders in Suriname. De zoektocht brengt hem op de plantage waar zijn voorouders leefden als slaaf. Alvast meer weten? Bekijk de interactieve webdocu op geboeid.com.
Persbericht | Contactpersoon


 

Benieuwd naar de hele najaarsprogrammering? Ga naar eo.nl/najaar