Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO lanceert Hoogvliegers: epische dramaserie over F-16 vliegers op NPO 1

Hoofdrollen voor Josha Stradowski, Soy Kroon, Sinem Kavus, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat en Bart Harder

27 augustus 2019 in het dossier Pers

De EO presenteert vandaag tijdens de NPO-najaarspresentatie de nieuwe 8-delige dramaserie Hoogvliegers. De spannende serie waarin F-16 vliegers in opleiding centraal staan is vanaf 11 januari 2020 op NPO 1 te zien. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder andere Josha Stradowski, Soy Kroon, Sinem Kavus, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat en Bart Harder.

Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus), drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding van de Koninklijke Luchtmacht, een geopolitiek conflict met Rusland, tot aan een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten maken we de vrienden mee op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

Ontvlambaar
“Soms is meteen duidelijk hoeveel een verhaal te bieden heeft en dat geldt zeker voor Hoogvliegers”, aldus EO-eindredacteur Arnoud Bruinier. “De wereld van de gevechtsvliegtuigen is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijk decor. Het is een wereld op zich, met geheel eigen codes en regels. Een dynamische, snel ontvlambare wereld waarin vliegers continu op scherp staan. Onder die laag zien we een kwetsbare ontwikkeling van het innerlijk moreel kompas. Wanneer is geweld gerechtvaardigd en hoe zouden nota bene straaljagers bij moeten dragen aan een betere wereld?"

Uniek
Errol Nayci is bedenker en producent van Hoogvliegers en zegt: “Hoogvliegers geeft je een unieke en realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft. Een epos met een dergelijke logistieke en productionele omvang en een prachtige professionele uitdaging voor een jong productiehuis als The Storytellers. We draaiden de serie op locaties in Jordanië, Marokko, de Verenigde Staten en op verschillende luchtmachtbases in Nederland. Eveneens uniek aan de serie is dat de Koninklijke Luchtmacht haar medewerking heeft verleend aan de serie, niet financieel maar met materieel en volledige redactionele vrijheid.”

Opnames luchtscenes opgemerkt 
Begin augustus merkten inwoners van Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden luchtopnames op. Het ging hier om cruciale scenes voor Hoogvliegers waarbij gevlogen werd met: twee F-16's, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel. 

Hoogvliegers wordt vanaf 11 januari uitgezonden op NPO 1 en is te kijken via npostart.nl. De serie telt 8 afleveringen en is in opdracht van de EO geproduceerd door The Storytellers. Producent is Errol Nayci. Scenarioschrijvers zijn Willem Bosch en Philip Delmaar naar een idee van Errol Nayci. Regisseur is Bobby Boermans.

Bekijk foto's

Download foto's

Download foto's Hoogvliegers ( ©EO/Christopher Scott)

Download portretten Hoogvliegers (© Carli Hermès)

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.

Kijklinks

Kijklinks worden op later tijdstip beschikbaar gesteld. Neem voor interviewverzoeken contact op met Liesbeth Moret, via [email protected].