Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Een nieuwe blik op de aarde in ‘Earth From Space’

Vanaf donderdag 26 september, 20.30 uur op NPO 1

29 augustus 2019

Wisselende seizoenen, een planeet die razendsnel verandert en kleurrijke Nederlandse tulpenvelden. In de 4-delige BBC-serie ‘Earth From Space’, die de EO uitzendt vanaf 26 september, worden met ruimtecamera’s deze epische gebeurtenissen in de natuur vastgelegd. Dankzij de allernieuwste technologie kan het verhaal over het leven op aarde vanuit een totaal nieuwe invalshoek worden verteld. Vanuit de ruimte. En dat levert prachtige beelden op.

Een nieuwe blik 
In de eerste aflevering zien we spectaculaire natuurverschijnselen, weersveranderingen en ingrijpende seizoenswisselingen. Vastgelegd met camera's op de grond, in de lucht en in de ruimte. We zien een olifantenfamilie die met droogte te kampen heeft. Ze herkennen nog onbekende kolonies keizerspinguïns aan de kleur van hun poep en ontdekken mysterieuze ijsringen die robbenjongen in gevaar kunnen brengen. 

Een planeet vol patronen 
In de tweede aflevering zien we hoe wonderlijke patronen het aardoppervlak bedekken. Van witte vlekken die in het binnenland van Australië te zien zijn tot aan een open plek in het eindeloze groene bladerdak van de Congolese regenwouden, veroorzaakt door een groep olifanten. En laten we de bochten en kronkels van de Amazonerivier niet vergeten, het nieuwe thuis van de lamantijnen. 

Een kleurrijke planeet 
Satellietcamera’s laten de grote kleurenrijkdom van de aarde zien. In aflevering drie zien we het noorderlicht en de prachtige unieke Nederlandse velden die met streepjescodes beschilderd lijken door de miljoenen tulpen. Ook zien we hoe wolken van fytoplankton in de oceaan hongerige vissen en andere zeedieren aantrekken.  

Een veranderende planeet 
In de laatste aflevering zien we hoe het aardoppervlak sneller dan ooit verandert. Steden groeien, bossen verdwijnen en gletsjers smelten. Op Sumatra probeert een orang-oetanvrouwtje met haar dochter zich te redden in een bos dat wordt bedreigd. En in Tanzania stellen de bewoners de toekomst van een chimpanseefamilie veilig door met satellieten een bos opnieuw aan te planten.  

‘Earth From Space’ is vanaf donderdag 26 september om 20.30 uur te zien op NPO 1.


Uitnodiging ledenevent
Op donderdag 5 september vanaf 19.30 uur toont de EO de eerste aflevering van Earth From Space aan leden op het hoofdkantoor in Hilversum. Andries Knevel zal deze avond begeleiden. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je aan via [email protected]

Foto's

Download foto's

Klik hier om de foto's te downloaden.