Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

‘Topdoks’ duikt het verleden in

Vanaf 31 augustus elke zaterdag (09.20 uur) en zondag (17.25 uur) op NPO Zapp

22 augustus 2019

‘Topdoks’ is een stoer medisch kinderprogramma. Presentatrice Rachel en dokter Elbert laten zien hoe briljant je lichaam is gemaakt. Maar bij sommige kinderen werkt het lichaam net even anders. In het vierde seizoen van dit EO-kinderprogramma zie je hoe deze kinderen daarmee omgaan. Rachel en Elbert nemen je mee met de hulpdiensten, doen experimenten in het Topdokslab, gaan naar het ziekenhuis en onderzoeken de werking van hun eigen lichaam. Nieuw dit seizoen is de ‘Topdoks Tijdmachine’: Rachel en Elbert reizen af en toe terug in de tijd en ontdekken bijvoorbeeld hoe een stuk zeep levens kon redden… Hoe zit dat?

Ook dit seizoen valt er weer van alles te ontdekken. Rachel gaat een dagje op bezoek bij Amélie. Ze heeft een huidziekte die weleens 'vlinderziekte' wordt genoemd. Haar huid is superdun en gaat snel kapot. En in het ziekenhuis liggen is niet echt fijn, maar het kan soms toch ook erg leuk zijn. Bijvoorbeeld als er dieren op bezoek komen! Rachel gaat met een complete kinderboerderij op ziekenbezoek. In aflevering 1 kruipen Rachel en Elbert geblinddoekt over de grond: hoe sterk is ons reukorgaan?

Ramp oefenen
Als een noodsituatie zich voordoet is het belangrijk dat de hulpdiensten goed voorbereid zijn. Dat zijn ze door regelmatig een ramp te oefenen. Rachel en Elbert draaien mee tijdens zo'n calamiteitenoefening met politie, brandweer en ambulancedienst. Er is een bus een winkelcentrum ingereden… Expres? Per ongeluk? Je ziet het in aflevering 2!

Nieuw tijdstip
Het vierde seizoen van ‘Topdoks’ wordt uitzonden op een nieuw tijdstip: op zaterdagochtend in het blok van Zapp Live om 09.20 uur. Op het vertrouwde tijdstip op zondagmiddag om 17.25 uur wordt seizoen 4 herhaald. Iedere aflevering wordt dus elk weekend twee keer uitgezonden. Daarnaast wordt ook de ‘Topdoks Smerige Show’ van seizoen 3 herhaald: op maandag rond de klok van 17.35 uur op Zapp.

Experimenten en ontdekkingen
‘Topdoks’ leert haar kijkers op een leuke, laagdrempelige manier hoe veelzijdig het lichaam is. De tien nieuwe afleveringen zitten boordevol grappige experimenten, nuttige ontdekkingen en spannende tests. Met ‘gidsen’ Rachel en dokter Elbert is de reis door het lichaam nooit saai.

Vooruitblik nieuw seizoen Topdoks