Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

3Lab: Traag naar de Hemel

Zondag 4 augustus om 23.15 uur, NPO 3

12 juli 2019

Drie Belgische hoogbejaarde Zusters Norbertienen bereiden zich in hun klooster voor op de feestdagen in de decembermaand. Samen met hun dwergkeesje Skippy wonen ze in de abdij waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Vroeger bewoonden tientallen Zusters het grote klooster, maar nu zijn ze nog maar met z’n drieën. Voor de gepensioneerde dames is een kaartje leggen, een biertje bij de lunch en een soap kijken op tv net zo gewoon als bidden of uit de Bijbel lezen. De camera volgt ze bij de voorbereidingen op de feestdagen in december.  

De kerststal wordt neergezet, familie en vrienden komen langs en samen proosten ze op het nieuwe jaar. Een oberverend, licht-komisch portret van deze laatste drie nonnekes en hun dwergkeesje Skippy. Hoeveel champagneglazen zullen er volgend jaar nog op tafel staan? 

Credits: 
Regie: Marlies Smeenge; camera: Mike Molenhuis, Sylvester de Bruïne en Erwin Smit; montage: Tim Straver; geluidsopname en mixage: Björn Hoogland; geluidsontwerp: Dennis Sanders; muziek: Matthijs Stauttener; productie: Roderik Dekker en Elsemieke Uijen; eindredactie EOdocs: Barbara Wiessing. 

TRAAG NAAR DE HEMEL (29’/2019) is een productie van de Nederlandse Film & TV Academie (onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) in coproductie met de EO in het kader van het afstuderen van Lichting 2019. 

 

Trailer 3Lab: Traag naar de Hemel