Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-presentatrice Marleen Stelling ambassadeur Kerkennacht 2019

Aftrap vrijdag 14 juni in Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle

13 juni 2019 in het dossier Pers

EO-presentatrice Marleen Stelling, bekend van onder andere de programma's 'Het Vermoeden' en 'De Nachtzoen', is het gezicht van de Kerkennacht 2019. De aftrap van dit jaarlijkse evenement vindt plaats op 14 juni in Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. De week erna, van 21 tot en met 23 juni, vindt de Kerkennacht plaats. Diverse kerken in heel Nederland openen tijdens het evenement hun deuren.

Tijdens de Kerkennacht laten plaatselijke kerken en geloofsgemeenschappen in het hele land zien dat je in hun kerk verrassende dingen kunt beleven. De kerk heeft bij sommige mensen een stoffig imago. Maar dit blijkt lang niet altijd terecht. Met het thema 'Is dit óók kerk?' stellen kerken zichzelf open en laten ze een ongekende kant zien. Zo dagen ze de bezoekers uit het beeld van de kerk bij te stellen. De Kerkennacht is een initiatief van de Raad van Kerken Nederland. 

Marleen Stelling: “Er zijn voor mij twee redenen waarom ik zo uitzie naar de bijeenkomst van komende vrijdag. De eerste reden is dat er een fantastisch project afgesloten wordt waar de stad Zwolle de afgelopen maanden van in de ban is geweest: het overschrijven van die Zwolse Bijbel. En daarnaast vormt deze bijeenkomst de aftrap van de Kerkennacht. Bezoekers zullen zich laten verrassen door wat er in kerken in heel Nederland gebeurt.”

Een overzicht van de deelnemende kerken vind je via www.kerkennacht.nl

Bekijk foto's