Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

'Dieper met de Geest' thema tv-kerkdienst Eerste Pinksterdag

EO verzorgt uitzending vanaf Opwekking, 9 juni om 9.10 uur, NPO 2

29 mei 2019

Traditiegetrouw zendt de EO op Eerste Pinksterdag een tv-kerkdienst uit. Ook dit jaar komt de pinksterdienst vanaf de Pinksterconferentie Opwekking. Het thema is: Dieper met de Geest. Wat houdt de uitstorting van de Heilige Geest - wat christenen met Pinksteren vieren – eigenlijk in? En hoe kan de Heilige Geest een bron van inspiratie zijn voor iedereen?

Met het gekozen thema willen de organisatoren van de pinksterconferentie mensen bemoedigen en aansporen om dieper te gaan - door en met de Heilige Geest. Dat besef geeft hoop, niet alleen voor de toekomst, maar ook voor ons leven nu. “Als we vol van de Heilige Geest leven en samen met Hem dieper durven te gaan, zullen we door Hem geleid worden in alle aspecten van ons leven.”

De overdenking wordt verzorgd door Henk Stoorvogel. Hij is oprichter en internationaal leider van 4M, een mannenbeweging die bekend staat om haar karakterweekenden en Muskathlons. Daarnaast is Henk Stoorvogel als pastor verbonden aan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). 
De zangleiding is in handen van Reyer van Drongelen. 

De Pinksterconferentie Opwekking vindt van 7 tot en met 10 juni plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. De EO is dit jaar ook gedurende de hele conferentie aanwezig met speciale activiteiten. 

Meer informatie over het tv-programma is te vinden op de portal.eo.nl/programmas/tv/kerkdiensten/