Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Typisch Tuinzigt keert terug!

Vanaf 20 mei: nieuwe afleveringen vanuit deze bekende volkswijk in verkiezingstijd

30 april 2019 in het dossier Pers

De EO keert vanaf 20 mei terug naar de Bredase wijk Tuinzigt! De omroep zendt dan extra afleveringen uit van het populaire programma Typisch..!. In de opmaat naar de Europese verkiezingen worden de markante bewoners uit deze volkswijk in vier speciale afleveringen opnieuw in hun dagelijks leven gevolgd.

Oude bekenden als DJ Janoesj, volkszanger Bertus, de Antilliaanse keukenprinses Raquel, ‘sjet’-koning Cor en de Marokkaanse Hicham worden in de weken rondom de Europese verkiezingen gevolgd in hun dagelijks wel en wee. Gaat het leven in Tuinzigt toch vooral gewoon door of krijgt de Europese verkiezingskoorts toch grip op de volkswijk?

Protestzanger
DJ Janoesj, de sympathieke radiomaker, neemt de taak op zich om met zijn politieke show op zijn eigen radiozender de Tuinzigters te interesseren voor Europa. Volkszanger Bertus peinst er ondertussen niet over om naar de stembus te gaan. Hij laat zijn stem op een andere manier gelden: als protestzanger. Hartsvriendinnen Nel en Jeanne dompelen zich op weer geheel eigen wijze onder in de campagne. En Cor laat de verkiezingskoorts even aan zich voorbijgaan; hij krijgt het al warm genoeg van zijn mysterieuze chatvriendin uit Ghana.

Rond de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018) genoten kijkers en kenners ook al van de speciale verkiezingsafleveringen van Typisch vanuit de Bredase volkswijk:

“…het beste verkiezingsprogramma tot nu toe…”
Herman -‘de schermman’- van der Zandt - NOS

“…de kijker is beter af bij de bewoners van Tuinzigt dan bij de politieke duiders…”
Gidi Heesakkers - Volkskrant

“…liefdevol gemaakt..”
Renate Bas - Trouw

“..behoort tot de beste tv-programma’s over de campagne…”
Arjen Fortuin - NRC

Typisch Tuinzigt: Verkiezingen, van 20 t/m 23 mei om 19.20 uur bij de EO op NPO 2.