Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

2Doc: Buddy

Maandag 13 mei 2019 om 20.25 uur, NPO 2

26 april 2019

In 'Buddy' vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.

Hulphond Kaiko helpt Erna met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

''Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.'' Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terugbrengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen.

'Buddy'  is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Heddy Honigmann maakte veelbekroonde documentaires en speelfilms zoals Forever, Crazy, Het ondergrondse orkest, O amor natural, Tot ziens, Metaal en melancholie enHersenschimmen.

Regie: Heddy Honigmann, camera: Adri Schrover, geluid: Pjotr van Dijk, montage: Jessica de Koning, geluidsontwerp: Hugo Dijkstal, productie: John Appel, eindredactie EOdocs: Margje de Koning.
De Teledoc BUDDY (90’/2018) is een productie van Appel&Honigmann in coproductie met EOdocs in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.