Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Travel with a Goat - wat zou jij doen, slachten of niet?

5-delige serie vanaf 29 maart 2019, 20.25 uur op NPO 3

20 maart 2019

Wat zou jij doen? Als je een dier hebt leren kennen en jij moet beslissen of dit dier wordt geslacht of niet? In de vijfdelige serie 'Travel with a Goat' reizen internationale influencers, waaronder de Nederlandse acteur en presentator Niels Oosthoek, door een land waar ze nooit eerder zijn geweest. Terwijl ze van A naar B reizen, nemen ze een dier uit een veestapel onder hun hoede dat uiteindelijk bestemd is voor de slacht én voor consumptie. Na drie dagen komt de dag des oordeels: kunnen ze hun reisgenoot laten slachten of spreken ze eensgezind een veto uit om het te laten leven?

Deze reis is een confronterend psychologisch spel, want de meeste deelnemers zetten maar al te graag dagelijks vlees op hun menu. Daarnaast geeft de serie stof tot nadenken over vleesconsumptie en voedselverspilling.

Afleveringsinformatie

Deel 1 - De geit (uitzending 29 maart 2019)
De populaire Spaanse influencer Abraham ofwel ‘Cheeto Senior’ heeft meer dan 1 miljoen volgers op Twitter. Samen met Sophie, de winnares van The Great British Bake Off reist hij dwars door Kenia om een schaap naar zijn bestemming te brengen: de slager. Of besluiten Sophie en Abraham samen om hun schaap langer te laten leven?

Deel 2 - De alpaca (uitzending 5 april 2019)
In Peru maken Stefan, een fijnproever en BBC-tv-presentator, en de Canadese Julie met 50.000 abonnees op haar Youtube-kanaal, een tocht door de hooglanden met een alpaca. Het dier is rijp voor consumptie en op de laatste dag van hun reis worstelen Stefan en Julie met hun definitieve besluit: moet de alpaca worden gered van de slacht of nemen ze een rationele beslissing?

Deel 3 - Het schaap (uitzending 12 april 2019)
Divya Agarwal, fotomodel en actrice uit India, reist samen de bekende Britse chefkok Dean Edwards met een schaap door Bulgarije. Na drie dagen moet het dier worden afgeleverd bij een nationaal Bulgaars festival waar het voedsel wordt voor de vele festivalgangers. Maar kunnen Divya en Dean dat over hun hart verkrijgen?

Deel 4 - De ezel (uitzending 19 april 2019)
De Nederlandse acteur en presentator Niels Oosthoek is op Sicilië in Italië. Samen met de bekende Britse food logger Alla Driksne krijgt hij de opdracht om een ezel naar het slachthuis in Ragusa te brengen waar het verwerkt zal worden tot o.a. hamburgers en salami. Zijn Niels en Alla eensgezind over het definitieve lot van de ezel?

Deel 5 - Het varken (uitzending 26 april 2019)
In Thailand reist de Amerikaanse Nathalie Mortimer, foodblogger met meer dan 100.00 volgers, samen met Selasie Gbormittah. Selasie is bekend van The Great British Bake Off en heeft zijn baan als bankier opgezegd om banketbakker te worden. Ze krijgen de opdracht om een schattig varkentje 50 kilometer verderop af te leveren bij een BBQ-restaurant in Chiang Mai. Laten ze het dier slachten voor consumptie of hebben ze andere plannen?