Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Openhartige Peter van der Vorst in gesprek met Tijs van den Brink

'Adieu God?' vanaf 24 maart om 23.45 op NPO 2

11 maart 2019 in het dossier Pers

In het 12e seizoen van ‘Adieu God?’ is Peter van der Vorst te gast bij Tijs van den Brink. De kersverse programmadirecteur van RTL vertelt op 24 maart in de aflevering openhartig over de week waarin zijn beide ouders zijn overleden. Van der Vorst is een van de acht gasten die meedoen aan het EO-programma.

In één week tijd raakt hij zijn beide ouders kwijt na een slopend ziekbed. Niet veel later besluit hij zich uit te schrijven uit de katholieke kerk. 2018 is een veelbewogen jaar voor presentator Peter van der Vorst. 

In 2008 adopteert hij samen met zijn vriend zoontje Levi, een paar jaar later treden ze in het huwelijk. Hij is woest als de Paus stelt dat een gezin alleen gevormd kan worden door een man en een vrouw. “Deze discriminerende wolf in schaapskleren bepaalt dus gewoon dat wij geen ’gezin’ zijn”, twittert Peter. Waar hij al lang twijfelt over uitschrijving uit de kerk, vormen uitspraken in de Volkskrant van priester Antoine Bodar over homoseksualiteit en transgenders de druppel. 

Ook het overlijden van zijn vader en moeder speelt bij die beslissing een rol. “Ze geloofden allebei niet meer, ook niet in een hiernamaals. Maar het voelde toch alsof het misschien een ontkenning van hen zou zijn: zij hebben mij die katholieke opvoeding gegeven.”

Naast Peter van der Vorst gaan Noraly Beyer, Hans Sibbel, Bas Heijne, Herman Finkers, Mei Li Vos en Bram Tankink dit seizoen in gesprek over geloof en ongeloof.