Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Een nieuw record voor de Typisch-reeks

Maandag t/m donderdag om 19.10 uur, NPO 2

18 februari 2019 in het dossier Pers

De eerste week van Typisch Veluwe heeft een nieuw record neergezet. Met (gemiddeld) 503.000 kijkers is het de beste (openings)week van alle Typisch-series. En op Facebook is de grens van 10.000 volgers gepasseerd. Dit zorgt voor een mooie start van Typisch Veluwe.

In de docu-serie Typisch Veluwe toert de EO voor de drie weken lang dwars over de Veluwe. Tussen de weilanden, in de bossen en op de heide volgt Typisch het dagelijkse leven van een aantal bijzondere Veluwenaren. Ver weg van stadse fratsen en vluchtige trends leven boeren, burgers en buitenlui hier met elkaar én met de natuur.

In de 12-delige serie Typisch Veluwe volgt de kijker het dagelijkse leven van bijzondere bewoners van de Veluwe: van Elspeet tot Putten en van Garderen tot Harderwijk. In de tweede week proberen Gerrit en hondje Bob Jan hun vriendschap voor het nageslacht vast te leggen. Lammert begint dan toch aan een mission impossible: afvallen. En Kees verzorgt zijn tientallen fietsen die in huis staan opgesteld.

Typisch Veluwe: van maandag t/m donderdag om 19.10 uur op NPO 2.