Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Documentaire Tanzania Transit en koorzang in Tanzania bij de EO

15 februari 2019

Maak kennis met de drijfveren van de bewoners Tanzania. Woensdag 27 februari de '2Doc: Tanzania Transit' om 22.55 uur en Zondag 24 februari en 3 maart 'Koorzang in Tanzania' om 12.00 uur op NPO 2.

2Doc: Tanzania Transit
In deze film volgt regisseur Jeroen van Velzen Rukia, Peter en Isaya tijdens hun reis van drie dagen en nachten op een trein dwars door Tanzania. Onderweg vertellen zij hun levensverhaal, dat getuigt van hun kracht om zich, ondanks verdriet en tegenslag staande te houden.

Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen in de woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel voor deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in binnenlanden van Tanzania. In de trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben over de Masai. Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan.

Koorzang in Tanzania 
Vanwege Tanzania Transit zendt de EO op zondag 24 februari en zondag 3 maart ‘Sing out Loud – koorzang in Tanzania uit op NPO2 om 12 uur. In deze tweedelige programma staat een wedstrijd tussen verschillende kerkkoren in Tanzania centraal. De kijker maakt kennis met koorleden, de jury, maar bovenal staat in deze twee afleveringen de muziek centraal. 

TANZANIA TRANSIT (2017/75’) is een productie van SNGfilm in co-productie met EO/IKONdocs. De film kwam tot stand dankzij steun van Mediafonds, CoBO Fonds en Nederlands Filmfonds en Netherlands Filmproduction Incentive.Regie: Jeroen van Velzen, scenario: Jeroen van Velzen en Esther Eenstroom, camera: Niels van Koevorden, montage: Patrick Minks, geluid: Tim van Peppen, geluidsontwerp: Marc Lizier, muziek: Christiaan Verbeek, productieleiding: Esther Eenstroom, producent: Digna SInke, eindredactie EOdocs: Margje de Koning

SING IT LOUD koorzang in Tanzania, regie Julia Peters - Duitsland/Tanzania (2018)