Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tv-kerkdienst in teken van Week van Gebed

Vanuit de Oud-Katholieke parochie in Haarlem, 20 januari om 09.10 uur, NPO2

8 januari 2019 in het dossier Pers

Vanuit de Oud-Katholieke parochie H.H. Anna en Maria in Haarlem verzorgt de EO op zondag 20 januari een tv-kerkdienst, met voorganger pastoor Robert Frede. Het thema van de dienst is: “Zoek het recht, niets dan het recht”. De viering staat in het teken van de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen die elk jaar wordt georganiseerd door Missie Nederland en de Raad van Kerken. In deze week bidden jaarlijks miljoenen christenen wereldwijd samen voor eenheid en vrede.

Week van Gebed
Van 20 tot en met 27 januari 2019 zet de Week van Gebed voor de eenheid van christenen het recht voor ogen. Met een concrete bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met dit initiatief.

De Oud-Katholieke Kerk
De Oud-Katholieke Kerk (OKK) is ontstaan toen de macht in de Rooms-Katholieke Kerk steeds meer gecentraliseerd werd rondom de paus in Rome. De OKK heeft zich niet afgescheiden, maar is van de RKK losgeraakt. Toen in 1870 de paus onfeilbaar werd verklaard, raakten katholieken in veel landen in gewetensnood en zochten toenadering tot de OKK. De OKK is ook verbonden met o.a. de Anglicaanse Kerk en de Oosters Orthodoxe Kerken. In Nederland wordt de OKK gerekend tot de kleinere protestantse kerkgenootschappen en valt daarom binnen de groep kerken die de EO wil representeren.

Naast pastoor Robert Frede werken de volgende mensen mee aan deze dienst:
Organist: Albert Schaapman
Koorleider/dirigent: Jan Nijman
Lezers: Wim de Graaf + Brigitte Paulissen
Er wordt gezongen door de cantorij van de parochie van de HH. Anna en Maria.

Meer informatie over het tv-programma is te vinden op eo.nl/kerkdiensten