Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Laatste seizoen ‘Ik mis je’ voor Hella van der Wijst

15 januari 2019 in het dossier Pers

Presentatrice Hella van der Wijst is tot Pasen 2019 nog te zien bij het programma ‘Ik mis je’, Het Vermoeden en de Nachtzoen. Daarna stopt de structurele samenwerking. Er is grote waardering voor de bijdrage die Hella heeft geleverd aan verschillende EO-programma’s in de achterliggende periode. Waaronder behalve ‘Ik Mis Je’ ook ‘Geloof en een Hoop Liefde’, ‘De nieuwe dag’, EO-live en Thuis op 5.

De reden van het vertrek van Hella is dat het programma-aanbod bij de Evangelische Omroep te weinig structurele basis biedt voor de lange termijn en dat haar contract afloopt. 

“Hella heeft in de achterliggende periode met veel positieve energie een kwalitatieve bijdrage geleverd aan verschillende EO-programma’s. De waardering voor haar inzet is groot. In het bijzonder koester ik mooie herinneringen aan onze samenwerking voor het programma ‘Ik mis je’”, zegt directeur Arjan Lock. 

Hella vervolgt: “Ik heb de programma’s voor de EO met veel inzet, plezier en passie gemaakt. Ik ga ze missen! Mogelijk vinden we elkaar in de toekomst rondom nieuwe projecten op flexibele basis”. Hella neemt afscheid van de EO met een boek over troost naar aanleiding van drie jaar gesprekken op de begraafplaats voor Ik mis je. Het boek ‘Troost, als je iemand mist’ komt op 25 januari uit en bevat zowel ervaringsverhalen als verrassende inzichten van wetenschappers en deskundigen.

Hella van der Wijst is vanaf 2015 verbonden geweest aan de EO en presenteerde diverse programma’s. Zo presenteerde ze het dagelijkse  tv-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’, ‘Bakkie Troost’ dat ik ‘Ik mis je’ werd, De nieuwe dag’ en presenteerde ze regelmatig EO-live en maakte ze radiocolumns voor Thuis op 5.