Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Uitgestoken handen en warme harten bij ‘Kerstfeest in de Stad’

Dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag, om 20:20 uur op NPO 1

20 december 2018 in het dossier Pers

Op Eerste Kerstdag viert Nederland massaal Kerst met Bert van Leeuwen, Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort. ‘Kerstfeest in de Stad’ is dinsdag 25 december om 20:20 te zien op NPO 1.

De swingende muzikale arrangementen zijn van de hand van Eric van Tijn en een Rotterdams koor maakt het plaatje compleet. Nieuw dit jaar is de lichtjestocht, waarbij deelnemers hun persoonlijke verhaal vertellen aan EO-presentator Anne-Mar Zwart. Persoonlijke verhalen van deelnemers die eenzaamheid ervaren, maar ook initiatiefnemers die een uitgestoken hand bieden aan anderen. Ook minister Hugo de Jonge sluit aan bij deze indrukwekkende tocht. Tot slot zien we hoe de artiesten een cliënt leren kennen van het Leger des Heils. Deze bezoeken leveren intieme en soms emotionele ontmoetingen op.

#jebentnietalleen 
Kerst bij de EO staat dit jaar in het teken van het thema #jebentnietalleen. Bert van Leeuwen: "Wij willen mensen die zich eenzaam voelen een hart onder de riem steken. Dat is best dubbel: ik ben presentator en kom zo via de tv in huiskamers binnen, ook bij mensen die alleen zitten. Dat wil ik niet overschatten, het is geen echt contact. Maar ik krijg ook veel reacties van kijkers die veel hebben aan onze programma’s. We hopen op net even weer wat meer verbondenheid, het verlichten van de eenzaamheid. Dat het een haakje is voor mensen om in actie te komen. Voor veel mensen is Kerst het typische Disneyplaatje. Terwijl buiten de sneeuwvlokjes neerdwarrelen zit de hele familie bij het haardvuur. Dat is prachtig maar sta ook eens stil bij degenen die dat niet hebben.” 

Op de website kerstfeestindestad.nl zijn initiatieven te vinden om in actie te komen tegen eenzaamheid. 

‘Kerstfeest in de Stad’ wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Eye2Eye Media. Partners zijn het Leger des Heils en Rotterdam Festivals.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zichtlink

 Zichtlink van de uitzending is op aanvraag beschikbaar.