Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nieuw boek Hella van der Wijst is pleidooi om troost te herontdekken

25 januari 2019 verschijnt: TROOST als je iemand mist

10 januari 2019 in het dossier Pers

Op 25 januari 2019 verschijnt bij Uitgeverij KokBoekencentrum in samenwerking met de EO het boek ‘Troost, als je iemand mist’ van presentatrice Hella van der Wijst. “We willen graag de ander helpen maar weten vaak niet hoe. Of weten niet meer hoe.” Van der Wijst hoopt dat dit boek daarbij helpt. Het boek biedt rouwenden troost en omstanders hulp bij het troosten.

Je verdriet delen is de oudste en misschien wel de meest doeltreffende vorm van troost, zo stelt Hella in haar boek.

‘Troost’ bevat meer dan twintig ervaringsverhalen van mensen die een geliefde verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit unieke invalshoek hun inzicht over troost. Hella van der Wijst: “Door het schrijven van het boek heb ik de waarde van troost ervaren. Troost geven én troost toestaan, maakt een verbinding voor het leven. Iets waar we in deze tijd van lossere verbanden behoefte aan houden. Ik zie mijn boek als een pleidooi om troost te herontdekken.”

Troosten is:

Verschillende vormen van troost en tips voor rouwenden en omstanders komen aan de orde in het boek. Manu Keirse stelt bijvoorbeeld: “Troosten is helpen te leven met vragen waarop geen antwoorden zijn. Troosten is trouw blijven, ook als het moeilijk is.” Hoogleraar ethiek en godsdienstwijsbegeerte Christoph Jedan legt in het boek uit hoe zonde het is dat samen met religie, ook troost overboord is gegooid. Het boek zoomt verder in op troost: wat is troost en hoe werkt het? 

Bekendmaking top 10 do’s en don’ts

Het boek zal op 25 januari gepresenteerd worden in Brouwerij Troost Westergas te Amsterdam. Daar vindt ook de bekendmaking van de top 10 wat wel/niet doen/zeggen bij verdriet plaats. ‘Ik Mis Je’ liet een representatieve enquête uitvoeren door Marktonderzoeksbureau Ruigrok Netpanel met als uitkomst de Top 10 do’s en dont’s bij verdriet. 

Over de auteur

Hella van der Wijst (1964) is televisiepresentatrice, journalist, columnist en auteur. Ze presenteert onder andere het EO-programma ‘Ik Mis Je’Daarvan is ‘Troost’ de weerslag. Eerder schreef ze het boek Hella’s Voersporen n.a.v. het KRO-programma ‘De Wandeling’. Maandelijks schrijft ze ‘Wandelen met Hella’ in Plusmagazine.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

De auteur is beschikbaar voor interviews en het is mogelijk om recensie-exemplaren of een drukproef te ontvangen. Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jako van Gorsel via [email protected].

De uitslag van de enquête wat wel/niet doen/zeggen bij verdriet, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel, volgt 25 januari onder embargo.

Meer informatie over het boek vind je via ikmisje.tv/boek