Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

‘Je bent niet alleen’ thema tv-kerkdienst Eerste Kerstdag

EO verzorgt kerkdienst vanuit Oude Kerk in Rijswijk, 25 december om 09.53 uur op NPO2

12 december 2018 in het dossier Pers

De kerkdienst op Eerste Kerstdag op NPO2 staat net als enkele andere EO-programma’s tijdens kerst in het teken van #jebentnietalleen. Hiermee vraagt de EO aandacht voor eenzaamheid. Voorganger in deze kerstdienst is dominee Michiel de Leeuw.

Ook de Protestantse Gemeente Rijswijk (PKN) besteedt aandacht aan dit thema. In aanloop naar kerst is in de Oude kerk in Rijswijk een speciale lichtjeswand. Hier kunnen mensen een kaarsje aansteken voor iemand die eenzaam is. Dominee Michiel de Leeuw: “Ook in deze dienst ontsteken we een licht in de duisternis. Want daar gaat kerst over. Dat wat moeilijk is in onze levens geven we niet het laatste woord”. In het radioprogramma Nog even Zondag op 23 december stelt Michiel de Leeuw zich verder voor. 

In deze tv-registratie van de kerstdienst is verder speciale aandacht voor de actie van EO Metterdaad voor Bangladesh en de Rohingya, en er zijn opnamen van de kerstmarkt die elk jaar in en om de Oude Kerk in Rijswijk plaatsvindt.

Naast ds. Michiel de Leeuw werken de volgende mensen mee aan deze dienst:
Cantor-organist: Henny Heikens
Organist: Philip Meijer
Trompettist: Eduardo Marques
Cantorij Oude Kerk, o.l.v. Henny Heikens
Sopraan: Marike Verbeek
Lectoren: Hieke Colen – van Til en Dick van Dam


Meer informatie over het tv-programma is te vinden op eo.nl/kerkdiensten