Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Geuko, Eefje, Evert en Samantha in ‘Je Geld of Mijn Leven’

Crowdfunding voor onbetaalbare behandeling, om 20.30 uur op NPO 1

12 december 2018 in het dossier Pers

In het EO-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’ volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die proberen via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie. De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop. Wie een bijdrage wil leveren, kan doneren via de website eo.nl/leven.

Geuko van Lang
Door een virus in zijn ruggenmerg is Geuko (6) grotendeels verlamd en kan hij niet zelfstandig ademen. Amerikaanse revalidatie-specialisten kunnen hem van de beademing afhelpen. Zijn ouders hebben al een ton bij elkaar, maar er is nog eens € 205.000 nodig om deze behandeling mogelijk te maken.

Eefje Muller
In Nederland is Eefje (31) uitbehandeld. Er zou niks meer te doen zijn aan haar uitgezaaide baarmoederhalskanker. In Duitsland bestrijdt men haar kanker wél succesvol met immunotherapie. Er is € 196.000 nodig om deze behandeling voort te zetten.

Evert Bloemert
Evert (42) komt tijdens zijn werk terecht onder een zware lading kozijnen. Sindsdien heeft hij een dwarslaesie. Er rest hem nog een wens: weer kunnen staan en lopen. Dat kan met een exoskelet. Alleen dit kost € 107.000 en wordt niet vergoed. 

Samantha Jaeggi-Werther
Op haar twintigste kreeg Samantha (27) de diagnose MS. Alleen een stamceltherapie kan haar nog redden van een volledige verlamming. Dat kan onder meer in Zweden. Om de behandeling in het Scandinavische land te kunnen financieren, heeft ze een crowdfundingsactie opgezet. Er is € 90.000 nodig om haar te helpen.

Een gezicht geven
“In ‘Je Geld of Mijn Leven’ willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven”, vertelt Bert van Leeuwen. “We roepen de kijker op om via de website eo.nl/leven geld te doneren voor een behandeling van de patiënten en we lichten toe waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar. Ik blijf deze vier mensen enige tijd volgen en hoop dat we in 2019 kunnen laten zien dat iedereen het benodigde geld bij elkaar heeft gekregen.”

Bekijk foto's

Download foto's

Download foto's bij 'Je Geld of Mijn Leven'

Deze foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.