Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

3Lab: Dit is je laatste kans

Zondag 20 januari 2019 om 23.30 uur, NPO 3

31 december 2018

Documentaire over het gezinshuis van hulpverlener Michel Requena. Met zijn onorthodoxe methode geeft uit huis geplaatste jongeren een laatste kans om hun destructieve gedragspatronen te doorbreken.

De jongeren zijn vaak door de straatcultuur gehard en krijgen in het gezinshuis van Michell Requena een laatste kans. Deze film laat zien dat Michell een bijzondere hulpverlener is. Hij heeft oog voor de achtergrond van de kinderen. Vaak zijn het kinderen van tienermoeders en afkomstig uit een omgeving van verslavingsproblematiek, fysieke en mentale mishandeling. De jongeren hebben altijd geleerd om keihard te vechten voor zichzelf, maar Michell dwingt ze om die strijdmodus te verlaten, kwetsbaar te zijn en de verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden.

Credits: scenario, regie en geluid: Alaye van Empel-Aderemi; camera: Rachid el Mourif, Alaya van Empel-Aderemi en Wiro Felix; montage: Mieneke Kramer; geluidsontwerp: Jaim Sahuleka; productie: Sylvia Baan voor Doxy; eindredactie EO: Margje de Koning.