Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tien jaar na de aanslagen in Mumbai: ‘2Doc: Back to the Taj Mahal Hotel’ bij de EO op tv

Woensdag 28 november 2018 om 22.55 uur NPO 2

21 november 2018

Tien jaar geleden - tussen 26 november en 28 november 2008 - werd de wereld opgeschrikt door een reeks van gelijktijdige terroristische aanslagen die plaats vonden in Mumbai. Vanaf zee waren de daders de stad binnengekomen en zaaiden daar dood en verderf. Bijna 200 mensen werden vermoord en er waren honderden gewonden. Eén van de doelwitten was het chique Taj Mahal hotel.

In de documentaire ‘Back to the Taj Mahal hotel’ keren vijf mensen die de aanslag op het Taj Mahal hotel die overleefd hebben, terug naar de angstige momenten van tien jaar geleden. Afgewisseld met de beelden van tien jaar geleden die beveiligingscamera’s vastlegden, archiefbeelden en een interview met de daders, geeft de documentaire zo een indringend beeld van wat er precies tien jaar geleden in dit hotel gebeurde.  En hoe levens nooit meer hetzelfde werden.
Elk van de vijf personen, kwam met een andere reden naar het hotel. Nu delen ze een traumatische ervaring. Persoonlijke verhalen, archiefbeelden van beveiligingscamera's en een interview met één van daders, nemen de kijker mee naar terug naar de nacht waarin het hotel en zijn gasten urenlang onder vuur werden genomen. De traumatische gebeurtenis roept existentiële vragen op over vrijheid, geloof, kwetsbaarheid versus controle en de illusie van veiligheid. 

Credits: regie: Carina Molier; productie: Iris Lammertsa en Boudewijn Koole van Witfilm; cinematografie: Reinout Steenhuizen; redactie: Gys Zevenberg; geluid: Bouwe Mulder

Download hier de foto's van '2Doc: Back to the Taj Mahal hotel'.

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.