Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Shirma Rouse en Alain Verheij in nieuw tv-programma ‘Café Lazarus’

Smakelijke verhalen en hemelse muziek bij de EO op NPO 2

29 november 2018 in het dossier Pers

In de donkerste maand van het jaar opent ‘Café Lazarus’ zijn deuren. In dit nieuwe EO-programma praat Marleen Stelling met moedige, inspirerende gasten die dromen van een betere wereld. In ‘Café Lazarus’ is ruimte voor zowel krachtige als kwetsbare verhalen én voor muziek vol soul. Acteur en theatermaker Bright Richards staat achter de bar waar hij naast drankjes ook warmte schenkt. Het nieuwe televisieprogramma sluit aan bij het online platform Lazarus.nl.

Als een rode draad door elke aflevering loopt de komst van een ‘engel’ naar het café. Iedere gast neemt iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe hebben ze elkaar ontmoet en wat maakt deze engel zo bijzonder? 

Hoop op een betere wereld
Met ‘Café Lazarus’ wil de EO licht, warmte en hoop brengen. Eindredacteur Ida Overdijk: “In het kerstverhaal spreekt de Engel de woorden: ‘Vrees niet!’ Dat is een zeer actuele kerstgedachte in deze tijden van angst en verwarring. Daarom praten we in ‘Café Lazarus’ met gasten die zich niet laten leiden door angst, maar juist de wereld een klein beetje beter willen maken en laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen.”

“Liefde is mijn boodschap”
Een openhartig gesprek met Shirma Rouse vormt de aftrap van het nieuwe EO-programma. Rouse werd bekend door haar deelname aan ‘The voice of Holland’ en reist in december met haar Christmas Gospel Sessions het land door. “Liefde is mijn boodschap”, vertelt ze in ‘Café Lazarus’. “Voor veel mensen is de kerk een ver-van-je-bedshow. Dat snap ik heel goed, omdat het geloof niet altijd met vreugde wordt verkondigd of ervaren in deze cultuur.” Ook zegt ze: “De liefde die wij willen overbrengen, heeft een basis. Wat beweegt jou? Ik ben altijd wel blij positief. Wat is dat dan? It’s the God in me.” 

Een nieuw begin
Aflevering twee staat in het teken van ‘een nieuw begin’: Noud Fortuin werd geboren als meisje, maar draagt nu de naam waarnaar hij al jaren verlangde. Hij legt uit waarom hij zich inzet voor lhbt’ers in de kerk. In de derde aflevering spreekt Marleen Stelling met theoloog en schrijver Alain Verheij, die de kijker meeneemt in zijn kerstverhaal. In de slotaflevering een ontmoeting met Tinkebell; de kunstenaar die de wereld wil redden en voor niets of niemand bang is. En er is muziek van zangeres Sherry Dyanne (aflevering 1), de 3J’s (aflevering 2), Ntjam Rosie (aflevering 3) en Jeangu Macrooy (aflevering 4).

Over Lazarus
Lazarus is een online platform voor iedereen die zoekt naar andere woorden en manieren om te geloven. Het platform richt zich op een groeiende groep gelovigen die zich beweegt tussen orthodoxie en vrijzinnigheid: progressieve christenen. Deze groep is te vinden binnen én buiten de kerken, maar heeft gemeenschappelijk dat ze zoekt naar relevantie, vernieuwing, emancipatie en sociale gerechtigheid vanuit het christelijk geloof/de christelijke traditie. Lazarus is een initiatief van de Evangelische Omroep om de breedte van het christendom in Nederland te representeren. De redactie wil bezoekers dagelijks inspireren door middel van blogs en podcasts. 

Café Lazarus, zondag 9, 16, 23 en 30 december om 23.45 uur op NPO 2.

Bekijk foto's

Download foto's

De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Bekijk promo

Promo Café Lazarus