Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

IDFA Primeur 'But Now is perfect' over crisis in Riace te zien bij EO

'But Now is perfect', donderdag 22 november, 20.25 uur, NPO 2

8 november 2018 in het dossier Pers

De afgelopen weken is het Zuid-Italiaanse dorpje Riace wereldwijd in het nieuws. Burgemeester Domenico Lucano kreeg huisarrest en werd daarna door de Italiaanse overheid verbannen uit zijn huis en dorp. Aanleiding hiervoor was het beleid van de burgemeester om immigranten welkom te heten in zijn dorp. De documentaire die Carin Goeijers maakte over de inwoners van Riace is kort na de première op het documentaire festival IDFA al te zien op tv bij de EO.

Carin Goeijers laat in een intiem portret zien hoe een geslonken Italiaanse gemeenschap samenleeft met de nieuwe - veelal Afrikaanse - inwoners, hoe vriendschappen worden gesloten en levens met elkaar verknoopt raken. De belangrijkste kennismaking in de film is die met Becky. “Ik weet niet of ik de juiste stappen zegt”, zegt ze. "Maar nu is mijn leven perfect." Becky vluchtte weg van een gearrangeerd huwelijk met een bejaarde man en ze voelt zich nu veilig in Riace. Maar de weerstand van de regionale en landelijke overheid is er ook. De burgemeester is niet meer bij machte om het dorp te beschermen. Voor Becky slaat het noodlot toe als zij Riace moet verlaten.

'But Now is Perfect - een Afrikaans-Italiaans verhaal over geloof, hoop en documenten' laat het menselijke verhaal achter de reportages, meningen en verhitte debatten zien.

De film gaat op 15 november op IDFA in première en is bij de EO te zien op donderdag 22 november om 20.25 uur op NPO 2.

Bekijk foto's