Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Exclusieve aflevering ‘De Laatste 24 Uur’ van René Froger

Tweede kerstdag, woensdag 26 december om 21.35 uur op NPO 1

27 november 2018 in het dossier Pers

Wat als je het bericht zou krijgen dat je laatste 24 uur zijn ingegaan? Wat zou je nog willen doen? Wie zou je nog willen spreken, een knuffel willen geven of juist een zoen? Op tweede kerstdag gaat Bert van Leeuwen met deze hypothetische vraag langs bij één van Nederlands bekendste zangers: René Froger. Bert heeft slecht nieuws voor de ras-Amsterdammer; zojuist zijn ‘De Laatste 24 Uur’ van René ingegaan…

“Ik heb totaal geen idee wat er vandaag gaat gebeuren”, zegt René. Hij heeft zijn agenda 24 uur vrij gepland, maar weet nog niet wat deze dag hem zal brengen. Gelukkig heeft Bert niet alleen maar slecht nieuws voor René. Het goede nieuws: Bert heeft het een en ander voorbereid om er een prachtige laatste dag van te maken. “Ik denk toch wel dat ik mijn laatste 24 uur met mijn familie en vrienden door wil brengen”, mijmert hij.

Samen vertrekken zij vanuit het huis van René, waar het eerste afscheid al op hem wacht. Het afscheid van zijn geliefde honden. “Het zou je toch gebeuren, zeg. Als je daarover nadenkt, dan word je echt gek.” Hij knuffelt zijn honden en aait hen nog een laatste keer: “dag schat van me, - oh, ik hou zo van je. Ik vind het heel erg dit, ik vind het heel confronterend.”

De mannen gaan op avontuur en maken samen de tussenbalans op: waar is René dankbaar voor? Wie zijn Renés dierbaren? En is hij gelukkig? Bert neemt de volkszanger mee naar verrassende, soms de gekste, locaties waar hij onverwachts de mensen ontmoet die belangrijk voor hem zijn. Oude herinneringen komen opnieuw tot leven, en samen met de mensen die hem zo dierbaar zijn wordt er gelachen en geproost op het leven. Met veel humor en af en toe een traan. “In de afgelopen 24 uur - het voelt als een week - hebben we zoveel besproken en gedaan. En nu,... nu is het alleen maar sterker geworden; hoeveel ik van het leven houd.”

Over het programma
Het EO-programma ‘De Laatste 24 Uur’ neemt je mee op een bijzonder avontuur. Bert van Leeuwen: “het laat je stilstaan en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is. Voor wie je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent. In dit programma ga ik samen met René Froger deze zoektocht aan, maar het geeft ook de kijker de gelegenheid om na te denken over deze belangrijke vragen van het leven.” Nú is het moment om juist datgene te doen dat je altijd uitstelt.

‘De Laatste 24 Uur’ is geproduceerd door Fabiola b.v. in coproductie met de EO.

 


Klik hier om de foto's te downloaden
De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.