Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dynasties: heldhaftige strijd van vijf bijzondere dieren

Vanaf donderdag 20 december wekelijks om 20:30 uur op NPO 1

6 december 2018 in het dossier Pers

De EO zendt opnieuw een indrukwekkende BBC-natuurserie uit op NPO 1: Dynasties. Vanaf donderdag 20 december zien we in vijf afleveringen hoe de chimpansee, keizerspinguïn, leeuw, Afrikaanse wilde hond en tijger strijden voor een plek op onze planeet. Families worden verscheurd door vetes en ouders zetten hun leven op het spel om hun nageslacht te beschermen tegen de koudste en wreedste winter op aarde. Vijf bijzondere dieren die een heroïsche strijd leveren om te overleven.

De eerste aflevering staat in het teken van de chimpansees. In Senegal, West-Afrika, leeft een groep chimpansees die geleid wordt door alfamannetje David. Hij is al drie jaar de baas en meestal wordt een leider dan afgezet. Tot overmaat van ramp heeft David geen bondgenoten, dus er is niemand die hem kan helpen zijn leiderspositie te beschermen. Als het droge seizoen aanbreekt, moet de groep hechter worden om te overleven. Weet David zich staande te houden in dit verhaal over macht en politiek en blijft hij lang genoeg alfamannetje om een mogelijke troonopvolger te verwekken?

Dodelijke gevaren
De verhalen in Dynasties zijn van een ongekende intensiteit en tonen ons de dieren dichterbij dan ooit. Wanhopige en heldhaftige pogingen om roedels en clans bij elkaar te houden en mee te voeren naar territoria waar voedsel is, maar dat gaat niet zonder conflicten en dodelijke gevaren. 

Nieuw: keuzemogelijkheid Nederlandse of Engelse versie
Dynasties op NPO 1 wordt ingesproken door Peter Drost. Alle afleveringen van deze Nederlandse versie als van de originele Engelse versie met presentator Sir David Attenborough zijn vanaf 20 december ook te zien via NPO Start Plus.

Trailer Dynasties

Dynasties | vanaf 20 december, om 20.30 uur op NPO 1

Dynasties is wekelijks te zien vanaf donderdag 20 december om 20:30 uur op NPO 1.