Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zeven jonge theologen in de race voor Jonge Theoloog des Vaderlands

16 oktober 2018 in het dossier Pers

Op 27 oktober zal tijdens de 'Nacht van de Theologie' voor het eerst de titel Jonge Theoloog des Vaderlands toegekend worden aan een beginnend theoloog. Zeven kandidaten zijn hiervoor geselecteerd door de universiteiten en hogescholen die de Nacht van de Theologie mede organiseren.

De komende tien dagen kan er gestemd worden op de zeven kandidaten. 
Zij stellen zichzelf op de site voor via een korte video en een blog. De uitslag wordt deels bepaald door een vakjury tijdens de Nacht van de Theologie en door de internetstemming.

Tijdens het middagprogramma van de Nacht van de Theologie gaan de zeven kandidaten met elkaar in debat. Drie van hen gaan uiteindelijk door naar het avondprogramma. Dan kan er ook weer opnieuw gestemd worden. Eén van deze drie wordt uiteindelijk de allereerste Jonge Theoloog des Vaderlands. De winnaar zal aantreden in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de tweede editie van ‘De staat van God’ in het voorjaar van 2019.

Alle zeven kandidaten zijn uitgenodigd als gast in de EO-programma’s ‘De Nachtzoen’ (tv) en ‘Nog even Zondag’ (NPO Radio 5). Komende zaterdag worden de zeven kandidaten voorgesteld in dagblad Trouw.

Meer informatie over de kandidaten zijn te vinden op de website van de Nacht van de Theologie.