Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Met Michael Curry en Amazing Grace start EO het project Why Slavery?

Zondag 14 oktober, 12.00 uur NPO 2

9 oktober 2018

De programmareeks 'Why Slavery? - over moderne slavernij' start op zondag 14 oktober met een pleidooi voor bevrijding door bisschop Michael Curry in gesprek met Minella van Bergeijk. Michael Curry verzorgde de preek van het jaar tijdens het huwelijk van prins Harry met Meghan Markle.

In het speciale programma Amazing Grace, een lied van bevrijding gaat hoofdredacteur van het EO magazine EVA Minella van Bergeijk op zoek naar de diepere betekenis van het wereldberoemde lied Amazing Grace. Dit lied werd geschreven door de slavenhandelaar John Newton. Tijdens een hevige storm op zee, bekeerde hij zich.
 
Minella van Bergeijk ging voor haar zoektocht allereerst naar New York en sprak met Michael Curry over slavernij, zijn eigen roots en het thema bevrijding. Hoe kijkt Michael Curry aan tegen slavernij toen en nu? En wat betekent het lied Amazing Grace voor hem?
 
Aansluitend zien we Minella voor de kust van Noord-Ierland waar de schrijver van Amazing Grace  John Newton schipbreuk leed en zich bekeerde tot het christelijk geloof. Nu klinkt hier zijn lied Amazing Grace dat ter plaatse wordt uitgevoerd door de band Trinity.

Met gesprek, muziek en dans laat Minella van Bergeijk zien in dit programma hoe een pleidooi voor vrijheid klinkt en eruit ziet.
Why Slavery? over moderne slavernij: vijf documentaires – vijf dossiers – één pleidooi voor bevrijding.


Vanaf 14 oktober vraagt de EO elke dag aandacht voor moderne slavernij met documentaires en dossiers over moderne slavernij in Nederland Op de EO Visie portal zal vanaf 10  oktober achtergrond informatie te lezen zijn over moderne slavernij.