Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Meeslepend familieverhaal in The Bastard

maandag 5 november 2018 om 21:00 op NPO 2

24 oktober 2018

De EO zendt maandag 5 november, primetime de bejubelde documentaire 'The Bastard' uit. De film was eerder dit jaar in de bioscopen te zien en won op het Movies That Matter Film Festival de Gouden Vlinder als beste Nederlandse film. 'The Bastard' vertelt het onwaarschijnlijk familieverhaal van de familie Hoek. Op een dag krijgt Michiel Hoek, fietsenmaker in Friesland, uit het niets een telefoontje. Hij blijkt een broer te hebben, van wie hij het bestaan niet wist. Deze halfbroer - Daniël - is een oudere zoon van zijn vader. Hij zit gevangen in een dodencel in Addis Ababa. Michiel besluit om af te reizen naar Ethiopië om zijn broer te ontmoeten.

Dat is het startpunt voor een onthutsend familieverhaal. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad en over de onverenigbaarheid van twee halfbroers, gescheiden door continentale grenzen. Als een DNA-test geen ruimte voor twijfel laat, kan ook hun beider vader, inmiddels bejaard, zijn bastaardzoon niet langer ontvluchten. Geconfronteerd met elkaar ontdekken vader en zoon dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Credits: Regisseur: Floris-Jan van Luyn; Camera: Stef Tijdink; Geluid: Benny Jansen; Montage: Gys Zevenbergen; Geluidsontwerp: Alex Booy; Muziek: Jaap van Keulen; Grafische vormgeving: Sander Brouwer; Uitvoerend producent: Merle Bemelmans; Producenten: Hasse van Nunen en Renko Douze; EO eindredactie: Margje de Koning.

THE BASTARD is een Een van de jongens productie in samenwerking met EO/IKONdocs, en kwam tot stand met steun van Mediafonds, CoBO Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds.