Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Inschrijving lichtjestocht Rotterdam geopend

Tocht vindt plaats op 9 december tijdens tv-opnames ‘Kerstfeest in de Stad’

25 oktober 2018 in het dossier Pers

Deze week zijn de inschrijvingen voor de lichtjestocht in Rotterdam geopend. De tocht vindt plaats op zondag 9 december en is een onderdeel van de tv-opnames voor ‘Kerstfeest in de Stad’. Deze muzikale kerstviering met Bert van Leeuwen wordt op 25 december om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1. De verslaggeving bij de lichtjestocht wordt verzorgd door presentatrice Anne-Mar Zwart. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is noodzakelijk. Deelname is gratis.

De lichtjestocht doet denken aan de jaarlijkse processie tijdens The Passion. “Het is vergelijkbaar, omdat in beide gevallen er een wandeling door de stad wordt gemaakt”, zegt presentator Bert van Leeuwen. “Mensen ervaren hoop en troost als ze schouder aan schouder de processie lopen; in het geval van de lichtjestocht zal dat niet anders zijn.” 

Aanmelden
Aanmelden voor de lichtjestocht kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin naam, e-mailadres, telefoonnummer en een korte motivatie (1 regel is voldoende). De tocht wordt in twee gedeelten gelopen en is ‘s avonds van 20.00 - 22.00 uur. De minimale leeftijd om mee te lopen is 13 jaar. Deelnemers ontvangen een bevestiging met aanvullende details. 

Je bent niet alleen
Dit jaar wordt extra aandacht gegeven aan het thema #jebentnietalleen. De lichtjestocht zal dit thema op een aansprekende manier gestalte geven. Door op de donkere avonden van 8 en 9 december samen het licht door de stad te dragen, krijgt Kerst dit jaar een extra warm karakter. 

Tv-uitzending
Tijdens de tv-uitzending van 25 december zijn er naast de lichtjestocht bekende Nederlandse artiesten te zien die muzikale optredens verzorgen met de Eric van Tijn-band. Ook zijn er de indrukwekkende verhalen van mensen die geholpen zijn door het Leger des Heils. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen. ‘Kerstfeest in de Stad’ is te zien op dinsdag 25 december om 20:30 uur op NPO 1.