Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Eva (EO) brengt eeuwenoud Bijbelverhaal tot leven

Unieke muzikale theatervoorstelling ‘In de voetsporen van Ruth’

29 oktober 2018 in het dossier Pers

Op donderdag 8 november is Strandhotel Zandvoort het decor van een unieke voorstelling: ‘In de voetsporen van Ruth’. De muzikale theatervoorstelling van EO-platform ‘Eva’ vertelt het verhaal van de vrouw die alles achterliet en haar schoonmoeder volgde naar een onbekend land. Het eeuwenoude Bijbelverhaal wordt tot leven gebracht door middel van livemuziek, videobeelden en het acteerwerk van onder andere Anne Appelo en Jonathan Vroege (bekend van ‘The Lion King’).

“Het verhaal van Ruth leest als een roman en voelt als een vertelling”, zegt Bianca Cooper - creative director van de muzikale theatervoorstelling. “Het verhaal nodigt uit om te beleven. En dat gaan we doen: met acteurs, muzikanten, video en zang.” 

Op reis
‘Eva’ nodigt alle geïnteresseerden uit om mee op reis te gaan in de voetsporen van Ruth. Cooper: “Ruths levensverhaal staat boordevol levenslessen. Die willen we met deze voorstelling graag doorgeven. Bijvoorbeeld hoe God een negatieve situatie kan keren in iets positiefs. We hopen dat je het verhaal (her)ontdekt en gaat zien wat het verhaal van Ruth nu voor jou kan betekenen.”

Getalenteerde musicalacteurs
Organisator ‘Eva’ wist enkele bekende, getalenteerde musicalacteurs aan zich te binden. Zo vertolkt Jonathan Vroege – die te zien is in ‘The Lion King’ en speelde in ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’- de rol van Boaz. Het verhaal van Ruth spreekt hem aan: “Als les haal ik daaruit dat ik bij alles wat mij overkomt, naar God mag kijken en op Hem mag blijven vertrouwen.” Anne Appelo neemt de rol van Ruth voor haar rekening, Jeannette Coppoolse is te zien als Naomi en Victoria Cooper kruipt in de huid van Orpa. 

Bijbelse vrouwen
De voorstelling is het slotakkoord van Eva’s jaarthema over Bijbelse vrouwen. De afgelopen maanden liet ‘Eva’ haar lezers en online volgers nader kennismaken met tien Bijbelse vrouwen, om aan de hand van hun verhalen meer over God te leren. In 2019 staat het thema ‘De Weg naar Vrijheid’ centraal.

Tickets
De voorstelling ‘In de voetsporen van Ruth’ start op 8 november om 19.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 22,50 per persoon (excl. reserveringskosten) via de website eva.eo.nl/ruth. Wie de voorstelling met het hele gezin wil bezoeken, kan ook een familyticket bestellen. 

Over ‘Eva’
‘Eva’ wil vrouwen inspireren om zich te richten op Jezus, stralend in het leven te staan en verlichting te brengen. Dat doet zij via ‘Eva magazine’ - het grootste christelijke damesmagazine van Nederland - maar ook op haar website, social media kanalen en tijdens diverse evenementen.

Bekijk de trailer