Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO maakt live-uitzending vanaf NK Omelet

Radioprogramma ‘Open Huis’ op 13 oktober te gast in Barneveld

8 oktober 2018 in het dossier Pers

Het EO-programma ‘Open Huis’ komt op zaterdag 13 oktober met haar mobiele radiostudio naar Barneveld. Vanaf het Torenplein doen presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode tussen 14.00 en 16.00 uur live verslag van het Nederlands Kampioenschap Omelet Bakken.

“Waar kunnen we Wereld Ei Dag beter vieren dan in Barneveld?”, zegt Tom Herlaar. “Samen met Petra verhuis ik de studio naar het kippendorp om live verslag te doen van het NK Omelet bakken. En we zijn niet alleen toeschouwer: de organisatie geeft ons de ruimte om met een 'EO Radio 5’-team mee te doen aan het NK! Fantastisch!”

Cultuur
Het is niet voor het eerst dat het radioprogramma haar vaste studio in het AKN-gebouw in Hilversum verruilt voor een studio op locatie. “In ‘Open Huis’ krijgen we elke zaterdag visite, maar we gaan regelmatig ook zelf op bezoek. Eieren horen bij onze cultuur en zo’n kampioenschap omeletten bakken is natuurlijk ontzettend gezellig om bij te zijn. We laten niet alleen mensen aan het woord, maar gaan zelf ook actief bakken en proeven. Zo willen we onze luisteraars het gevoel geven dat ze er echt bij zijn.” 

Omelettenbakkers gezocht
Het Radio 5-team heeft nog ruimte voor enkele enthousiaste omelettenbakkers. “We zoeken mensen die samen met ons een spraakmakende, smaakvolle omelet op tafel kunnen zetten.” Wie deel wil uitmaken van het Radio 5-team, kan zich aanmelden via het e-mailadres [email protected].

Open Huis
Het EO-radioprogramma ‘Open Huis’ is elke werkdag én op zaterdag te horen op NPO Radio 5. De doordeweekse uitzendingen zitten vol evergreens, actualiteiten en leuke spellen zoals de ‘Muziekshake’. Op zaterdag staan de deuren van ‘Open Huis’ wagenwijd open voor visite; samen met haar gasten spreekt Petra de Joode over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast praat Jeroen Snel de luisteraar bij over het koningshuis in de rubriek ‘Blauw Bloed Radio’.

Bekijk foto's