Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

'Tedje & Meijer' genomineerd voor Prix Europa!

7 september 2018

De documentaire ‘Tedje & Meijer: de belofte van liefde’ is genomineerd voor de prestigieuze 'Prix Europa'. De film van regisseur Heleen Minderaa toont het aangrijpende liefdesverhaal van twee mensen die de verschrikkingen van de oorlog samen proberen te overkomen.

Het verhaal
Het is mei 1945 als Tedje en Meijer in elkaars leven komen. De twee weeskinderen, tieners, die de verschrikkingen van de oorlog alleen hebben moeten doorstaan, ontmoeten elkaar op de Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken Leerlingen (GICOL) om elkaar vervolgens nooit meer los te laten. Tedje heeft een verblijf van tweeëneenhalf jaar in de concentratiekampen van de nazi’s overleefd en Meijer komt net uit de onderduik als de school hen bij elkaar brengt. Zij beloven elkaars levensvervulling te worden en er samen iets van te gaan maken. Ook nu ze beiden 90 jaar oud en meer dan 65 jaar getrouwd zijn, zijn ze nog steeds in alles op elkaar gericht. Tedje houdt de bijna blinde Meijer op de been en op zijn beurt is Meijer het geheugen van Tedje, nu zij door dementie veel vergeet.

Nog niet gezien?
De documentaire werd begin mei uitgezonden op NPO 2 en is onderdeel van de joodse programmering bij de EO.. Heb je het bijzondere liefdesverhaal van Tedje & Meijer destijds niet gezien? Kijk de documentaire dan hier terug.

'Tedje & Meijer: de belofte van liefde' is genomineerd in de categorie 'Best European tv Documentary'. Op 19 oktober zal duidelijk worden wie de winnaar is van de Prix Europa 2018.