Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

NieuwLicht: Hayarpi, kinderpardon en kerkasiel

Nieuwlicht, zondag 30 september NPO 2, 23.20 uur

27 september 2018

Hayarpi is het Armeense meisje dat afgelopen week plotseling bekend werd in christelijk Nederland. In navolging van Lily en Howick stuurde ook zij een filmpje de wereld in met een oproep om na jarenlang in Nederland te hebben gewoond, te mogen blijven.

Ze sprak hierbij met name ChristenUnie politici aan; zelf is ze ook betrokken bij deze partij. Donderdag verleende de kerkelijke gemeente van Hyarpi in Katwijk het gezin kerkasiel.
Is het een taak van de kerk om op deze manier betrokken te zijn in een maatschappelijke kwestie als deze? Henk-Jan Prosman en Rikko Voorberg discussiëren hierover in de studio. Allebei zijn zij dominee en betrokken bij vluchtelingen, maar zij hebben een totaal verschillend standpunt als het gaat om het kerkasiel.
Verder praten we door over de toekomst van het huidige kinderpardon. Moet er iets veranderen, of zullen we de komende maanden steeds vaker Lily’s, Howicks en Hayarpi’s in de media tegen komen?
Tijs van den Brink ontmoette Hayarpi en ging met haar in gesprek over haar angst en over de rol van de ChristenUnie.