Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Iets goed te maken? Vanaf vandaag kan dat met de Familiediner-gifjes.

Het Familiediner. Elke donderdag om 22.20 uur op NPO 1

12 september 2018 in het dossier Pers

Iedereen kent het wel. Je hebt ruzie aan de telefoon en hangt boos op. Na tien minuten denk je: “Hier wil ik geen ruzie over hebben.” Of een Facebookpost die grappig bedoeld was, maar bij je broer volledig in het verkeerde keelgat schiet. Een gifje kan dan een luchtige manier zijn om het goed te maken. Het Familiediner haakt hier handig op in met haar eigen Familiediner-gifjes.

Presentator Bert van Leeuwen: “Het Familiediner stelt alles in het werk, om mensen weer met elkaar te verzoenen. Dit doen we al jaren door de inzet van de Familiediner Limo en daarbij een verzoenend diner. Vaak begint een ruzie door iets kleins, wat uiteindelijk kan oplopen tot jarenlang geen contact met elkaar te hebben. Met de Familiediner-gifjes hopen we dat een kleine ruzie, met een knipoog, weer opgelost kan worden.”

Familiediner-gifjes
Er zijn drie verschillende soorten gifjes met de emotie: ‘Sorry’!, ‘Dinertje doen? Ik betaal!’ en ‘Kom je bij me eten?’. Ze zijn te downloaden via Giphy.

Het Familiediner
In 'Het Familiediner' gaat Bert van Leeuwen op pad om gebroken families te helpen weer tot elkaar te komen. Het nieuwe seizoen start donderdag 13 september om 22.20 uur op NPO 1.