Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO film Bankier van het verzet Nederlandse inzending voor Oscar

6 september 2018 in het dossier Pers

De film Bankier van het Verzet is uit negen aanmeldingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de aankomende Academy Awards in de categorie Best Foreign Language Film. Op 22 januari 2019 worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 91e Oscaruitreiking vindt plaats op 24 februari 2019.

Arnoud Bruinier (hoofd drama van de EO): "We hebben deze film - natuurlijk met de andere partners in dit project - mogelijk gemaakt, omdat we dit verhaal echt belangrijk vonden. De hoofdpersoon Walraven van Hall is een held die zijn eigenbelang ondergeschikt maakt aan dat van anderen. Dat is een hoopvol verhaal voor iedereen. We zijn ontzettend blij dat dit verhaal, een onderbelichte parel uit het Nederlandse verleden, nu deze erkenning krijgt door deze voordracht."

Namens de familie van Hall reageerde Aad van Hall ook op deze voordracht: “Dankzij de bevlogen makers is de film niet alleen een kunstwerk geworden, maar ook een bindend element in de hele van Hall-familie. Daarvoor zijn we heel dankbaar.”

De film Bankier van het verzet is geschreven door Marieke van der Pol, Thomas van der Ree en Winchester McFly, geregisseerd door Joram Lürsen en geproduceerd door Sytze van der Laan, Sabine Brian en Alain de Levita voor NL Film en TV (NL) in coproductie met de Evangelische Omroep (EO) en Zilvermeer Productions (BE)."