Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Een extra smerig seizoen van Topdoks

Van 7 oktober tot en met 23 december, elke zondag om 17.35 uur op NPO Zapp

4 september 2018 in het dossier Pers

In het stoere medische EO-kinderprogramma Topdoks laten presentatrice Rachel Rosier en dokter Elbert Smelt zien hoe geweldig ons lichaam werkt, maar ook wat er gebeurt als het soms misgaat. Nieuw dit seizoen is de Topdoks Smerige Show, waarin de smerige onderdelen van ons lichaam worden onderzocht.

De Topdoks Smerige Show is te volgen op YouTube. In deze show worden de smerige onderdelen van ons lichaam onderzocht. Hoe wordt poep gemaakt? Wat kan je met oorsmeer? Hoe ontstaan scheten? Wat is slaap in je ogen? Waarom heb je snot? Hoe krijg je tenenkaas? Allemaal vragen waarvan de antwoorden in beeld worden gebracht. Misschien een beetje smerig, maar alles heeft een functie! Vanaf 7 oktober wordt elke zondag om 16.00 uur (zo’n anderhalf uur voor de tv-uitzending) een nieuwe Topdoks Smerige Show online gezet op het YouTubekanaal youtube.com/topdoks.

Blinde vlogster
Topdoks leert haar kijkers op een leuke, laagdrempelige manier hoe veelzijdig het lichaam is. In het Lab doen Rachel en Elbert diverse experimenten en leggen zo de werking van onze organen uit. En ze gaan op pad in de medische wereld. Hoe werkt een vaccinatie? Elbert onderzoekt met kinderen hoe je de pijn van een prik niet voelt. Of wat doet een anesthesioloog precies tijdens een operatie? Rachel loopt een dagje mee in de operatiekamer. Hoe is het om niets te kunnen zien, zoals de 13-jarige Marina in aflevering twee? Zij is blind, maar ze doet alles wat haar vriendinnen ook doen, zoals shoppen, zwemmen en paardrijden. En ze vlogt op YouTube! Rachel zet een pikzwarte bril op en trekt een dagje met Marina op.

Bekijk foto's

Download foto's