Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ds. Arie van der Veer opent nieuw seizoen Nederland Zingt

Nederland Zingt, vanaf 8 september elke zaterdag om 19.05 uur op NPO 2

7 september 2018 in het dossier Pers

Aanstaande zaterdag start een nieuw seizoen van het populaire samenzangprogramma ‘Nederland Zingt’. Het EO-programma start deze reeks met een speciale uitzending. Persoonlijke verhalen bij christelijke liederen vormen de rode draad van deze aflevering. Zo spreekt ds. Arie van der Veer openhartig over de tijd na zijn herseninfarct en legt hij uit waarom het lied ‘Lopen op het water’ voor hem van bijzondere betekenis is.

Trouwe volgers van het programma keken reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. “Afgelopen zomer waren we een paar weken niet op tv en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan”, vertelt Mirjam Bouwman. Ze is – naast Henk van Steeg – het vaste gezicht van het EO-programma. “De berichtjes stroomden binnen, zowel via post, als via e-mail en social media. We zijn enorm blij met onze kijkers. Dat ze ons missen is het grootste compliment dat ze ons kunnen geven. Zingen op zaterdagavond is een traditie geworden.” 

Samen het geloof uiten
‘Nederland Zingt’ is er voor iedereen: van jong tot oud, in de volle breedte van het christendom én daarbuiten. “Door samen te zingen, kunnen we gezamenlijk ons geloof uiten”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. “We laten daar niet één smaak van zien. Elk lied dat je in een doorsnee protestantse kerk kunt horen, kun je verwachten bij Nederland Zingt. We willen aansluiten bij hoe het er op zondagochtend in de gemiddelde kerk aan toe gaat. De nadruk ligt op Nederlandstalige samenzang, dat is - en blijft ook dit seizoen - de focus.”

Community
In de voorbije jaren groeide Nederland Zingt uit tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Met uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, een website met zo’n honderdduizend unieke bezoekers per maand, een YouTube-kanaal met maandelijks 600.000 videoweergaven én een uitverkochte Nederland Zingt Dag. Ook vinden elk jaar, verspreid door het land, acht Nederland Zingt-avonden plaats. Tijdens deze events kunnen geïnteresseerden genieten van een avond vol samenzang en optredens van de beste christelijke koren en artiesten. Voor de eerstvolgende tv-opname trekt de Nederland Zingt-karavaan naar het zuiden: op dinsdag 25 september kunnen belangstellenden meezingen in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. 

Bekijk foto's

Bekijk fragment

In bovenstaand fragment, uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, vertelt ds. Arie van der Veer openhartig over de periode na zijn herseninfarct.